FetullahçıTerör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde milli iradeye yönelik başlattığı hain kalkışmanın ikinci yıldönümü dolayısıyla Düzceli vatandaşlar meydanları doldurdu.

Tören fidan dikimi ve anı defterinin imzaya açılış töreni ile başladı
15 Temmuz’u anmak adına düzenlenen programlar 15 Temmuz Şehitler Lisesi’nde şehitlerimizin anısına fidan dikim töreni ile başladı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay tarafından dikilen ilk fidanlara can suyu verildi. Daha sonra ise Düzce Valiliği önünde yer alan Turizm Danışma Ofisi’nde 15 Temmuz Anı Defteri’nin imzaya açılış töreni gerçekleştirildi. Defteri ilk imzalayan ise Düzce Valisi Zülkif Dağlı oldu.





Binlerce Düzceli yürüdü
Cedidiye Camiinde kılınan akşam namazının ardından Mevlid-i Şerif okutuldu. Daha sonra Düzce Belediyesi önünden Anıtpark Meydanına Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir ve Ümit Yılmaz, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit düşen Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın babası Ramazan Baysan, kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları ve binlerce Düzceli vatandaş katıldı.



Anıtpark Meydanı’nda akın ettiler
​Binlerce kişinin ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüş Düzce Belediyesi önünden mehter takımı eşliğinde başlayarak Anıtpark Meydanında son buldu. Yürüyüş sırasında ellerindeki vatandaşlar sık sık Allahu Ekber sloganları attı.



15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Anıtpark Meydanına akın eden binlerce Düzceli bir kez daha demokrasiye sahip çıktığını, milli iradeyi yıkacak bir gücün olmadığını göstermek adına sabah saatlerine kadar “Demokrasi Nöbeti” tuttu.



Meydanda Mehter Takımının çaldığı marşların ardından şehitler için Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde halka hitap ettiği konuşma Anıtpark Meydanı’nda da canlı olarak verildi..



Salalar okundu
Meydanda toplanan binlerce Düzceli’ye hitap eden protokol üyeleri birlik ve beraberlik mesajları verdi. İl Genelindeki bütün camilerde gece 00:13’de sala okundu.



Anıtpark Meydandaki etkinlik programını ilgiyle takip eden vatandaşlar İl Müftüsü Hüseyin Can tarafından kıldırılan sabah namazının ardından alandan dağıldı.


Haber: Ö.YILMAZ