Denizli'de ingilizce öğretmeni olan Hülya Çıtıroğlu, 2010 yılında ilaç mümessili 35 yaşındaki Uğur Günder ile evlendi. Çiftin 2011 yılında çocukları Ahmet Berker, dünyaya geldi. İkili arasında bir süre sonda geçimsizlik başladı. Hülya Çıtıroğlu, boşanma davası açtı.
Denizli 2'nci Aile Mahkemesi'nde boşanma davası sürerken Hülya Çıtıroğlu, Düzce'ye oğluyla birlikte ailesinin yanına döndü. Mahkeme boşanma davası süresince baba Uğur Günder'in oğlunu belirli günlerde görmesi yönünde tedbir kararı verdi.
VELAYET ANNEYE VERİLDİ
Uğur Günder, geçen 15 Aralık'ta Düzce'de mahkeme kararı gereği görmek için gittiği oğlu Ahmet Berker'i alarak Denizli'ye geldi. Anne, oğlunun kendisine teslim edilmemesi üzerine avukatı aracılığıyla Denizli'de polise başvurdu. Aynı gün polis tarafından ifadesi alınan baba, çocuğunu Denizli'ye getirdiğini kabul ederek ismini söylemeyeceği bir yakınına bıraktığını ancak ne olursa olsun oğlunu anneye teslim etmeyeceğini söyledi.
ÇOCUK BULUNAMADI
Mahkeme kararına rağmen baba Uğur Günder, iddiaya göre oğlunu anneye teslim etmedi. Öğretmen annenin avukatı çocuğu bulup anneye teslim etmek için araştırma yapmasına karşın Ahmet Berker bir türlü bulunamadı.
Avukatıyla birlikte bir süre oğlunun bulunabileceği yerleri arayan öğremen Hülya Çıtıroğlu, sonuç alamayınca Düzce'ye döndü.
YERİNİ BİLDİRENE ÖDÜL VAADİ
Hülya Çıtıroğlu, boşandığı eşi Uğur Günder tarafından kendisinden gizlendiğini iddia ettiği oğlunu bulabilmek için Denizli halkından yardım istedi. Bir ayı aşkın süredir evladının kendisinden saklandığını söyleyen Hülya Çıtıroğlu, çocuğunun bulunmasına yardım edecek kişiye ödül vereceğini de açıkladı.
Eski eşinin hukuki boşluklardan yararlandığı söyleyen Çıtıroğlu,, "Mahkeme oğlumun velayetini bana verdi. Ama nerede olduğunu bulamıyoruz. Eski eşim, oğlumun nerede olduğunu söylemiyor. Avukatımla birlikte yaptığımız araştırmalar da sonuç vermedi. Oğlumun bulunmasına yardım eden veya yerini bildiren kişiye ödül vereceğim" dedi.

Haber: H. İŞCAN