İşçi Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıkları iddia edilen Beyköy'de bulunan birinci OSB Bölgesi'ndeki 41 fabrika işçisi başlattıkları eylemde 150. güne ulaştı. Kendilerine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle eylem yapan işçilere bu 150 gün içinde pek çok siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından destek gelirken bugünde İstanbul'dan Türk-İş'e bağlı İstanbul Şubeleri Platformu Temsilcileri ile Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Platformuna bağlı sendikalardan yaklaşık 150 kişilik bir ekip destek verdi.

Türk-İş İstanbul Şubeleri olarak başlattıkları “ Direnişteki işçi kardeşinle 5 liranı paylaş” kampanyası hakkında bilgi veren ve direnişteki işçilere destekte bulunan Türk Harb İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Hüseyin Ören, işçilere seslenerek “ Türk-İş İstanbul Şubeleri olarak Direnişteki işçi kardeşinle 5 liranı paylaş kampanyamıza mücadelenize küçükte olsa katkı sunmak için başlamıştık. Başlattığımız kampanyamız Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Platformu tarafından da sahiplenildi. Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Platformuna bağlı sendika, meslek odaları ve kitle örgütlerimiz tarafından toplanan yardımların bir kısmını bugün sizlere getirdik. Platformumuza bağlı bazı şubelerimiz ve kitle örgütlerimiz kampanya çalışmalarına devam ediyorlar. Onların topladığı yardımları ancak bayramdan sonra sizlere ulaştıracağız.” şeklinde konuştu.

Sendikal örgütlenmenin önünde pek çok engel olduğunu bildiklerini de ifade eden Ören, “ Sizler zaten bu engellerin neler olduğunu bizzat yaşayarak öğrendiniz. Gerek faşizan yasalardan kaynaklı noter, baraj gibi engeller, gerek güvenlik güçlerinin baskısı ve işten çıkarmalar ilk akla gelen engellerdir. Her gelen Hükumet Avrupa Birliğinden, demokrasiden bahsetti ama söz konusu işçi ve emekçiler olduğunda, en gerici yasaları, değiştirmek bir yana yeni saldırı yasalarını da birer birer Meclis'ten geçirdiler. Bu nedenle herkese sağlık için yasayı teşhir etmeye, hastanelerde işçi ve emekçilerin ölmemesi için sesimizi yükseltmeye, mezarda emekliliğe karşı mücadele etmeye , güvenli gelecek için grev ve direnişlere sahip çıkmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.