2023 Eğitim Vizyonu çalışmaları kapsamında bu yıl ilk defa ortaya konulan "Yeni Eğitim Öğretim Çalışma Takvimi Modeli “ne göre 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Bu dönem aralığı için Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin daha nitelikli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla anne, baba ve ailesi, arkadaşları ve dostları ile beraber çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.



Gezi, sağlık, doğa, çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere 16 tema hedeflenmiştir.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonlar ile il geneli yapılacak etkinlikler belirlendi. Öğrenci ve veliler için "aratatil.meb.gov.tr" sitesi üzerinden Düzce ilinde gerçekleştirebilecekleri ara tatil etkinlik önerileri 15 Kasım 2019 Cuma akşamı itibariyle erişime açılacağı bilgisi verildi.

18-22 Kasım 2019 ara tatil dönemi için ilişkilendirilen kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversite, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile iletişime geçilerek, bu dönemde özellikle ziyaretlerin karşılanması, yönlendirilmesi, faaliyetin yürütülmesi ve rehberlik için gerekli personelin karşılanması, etkinliklerine destek olunarak, kolaylık sağlanması istenmiştir.