Emniyet teşkilatının 166. yılı kutlamaları başladı. Kutlamalar kapsamında bugün İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ile birlikte Emniyet Müdür Yardımcıları ve polis memurları Vali Vasip Şahin'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Şahin, Emniyetin 166 yıldır kanun ve nizam yönünde çalışan bir kurum olduğunu ifade etti.

Şahin, "Cumhuriyetten daha eski bir kurum. bugün geldiği yerde de bir gurur kaynağı emniyetin çalışmalarını hep birlikte izliyoruz. Gelişen teknoloji ile birlikte daha da güçlü bir emniyete sahibiz.” dedi.

Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdür Ali Gezer, emniyet teşkilatının devletin iç güvenliği olduğunu ifade etti.

Gezer, “Bu zamana kadar büyük mesafeler kat ettik. Hem insan yönünden hem araç ve techizat yönünden. Bazı suçlarda son zamanlarda artış yaşandı ama biz bunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.” dedi.

2722627233

Anıtparktaki kutlamalar emniyet araçlarının korteji ile başladı.

Daha sonra Anıtpark'ta düzenlenen törene başta Vali Vasip Şahin olmak üzere Jandarma Alay Komutanı vekili, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Baro Başkanı Ali Dilber, AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, kurum müdürleri, emniyet mensupları, davetliler ve öğrenciler katıldı. İlk olarak İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, anıta çelenk sundu.

2722827206

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende konuşan İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, polis teşkilatının bu günlere nasıl geldiğini ve çalışmalarını anlattı.

Gezer'in konuşmasının ardından Polis Spor Gücü Kulübü karete takımı gösteri sergilediler.

27227

Karete gösterisinin ardından emniyet mensuplarının göz bebeği Ares bir gösteri sergiledi.

27205

Ares'in gösterisinin ardından karadeniz halk oyunları izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Hızını alamayan polis memurları halk oyunlarını ekibine eslik etmekten kendini alamadı.

27224

Haber, R. BAL