Amerika İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter ve İtalya Başkonsolosu Gianluca Alperini bugün Düzce’ye çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak için geldi.

 


İlk ziyaret Amerika İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter tarafından oldu. Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret eden Amerika İstanbul Başkonsolosu , Vali Ali İhsan Su tarafından karşılandı. Vali Su, “Hoşgeldiniz” diyerek; “sizleri ilimizde görmekten, burada ağırlamaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim.” İfadelerinde bulundu.

 


Amerika İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter de; “Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Sayın Valimizle bu ikinci karşılaşmamız, Melen Projesi Temel Atma Töreninde aynı sırada oturduk. Projeni hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerinde bulundu. Vali Ali İhsan Su, Amerika İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter’a ilimizde üretilen ve yetiştirilen; Düzce’ye has ürünlerin yer aldığı hediye paketi verdi. Amerika İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Vali Ali İhsan Su’ya “Time Amerika” adlı kitap hediye etti.

 

Amerika İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Valilik Şeref Defteri imzalamasının ardından ziyaret sona erdi.


İtalya Başkonsolosunun ise ilk ziyareti Ticaret ve Sanayi Odasına oldu… Konsolos Gianluca Alperini, Düzce’de İtalya’ya ihracat yapan iş adamlarının İtalya’ya vize işlemlerinde kolaylık sağlanması için iadeyi TSO’ya i-adeyi ziyarette bulundu. Düzce’de yatırımcı firmaları gezecek olan İtalya başkonsolosu, TSO ziyaretinde Oda başkanı Fahri Çakır ve meclis üyeleri tarafından kapıda karşılandı.
TSO başkanı Çakır, Başkonsolusu önce makamında ağırladı. İki ülke arasında Çok köklü dostlukların olduğunu hatırlatan Çakır, bağların daha da güçlendirmek istediklerini söyledi. Çakır, Vize taleplerini ileteceklerini de sözlerine ekledi.

 

 

İTALYA VE TÜRKİYE DOST ÜLKELER


Ardından toplantı salonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan başkonsolos Alperini, ziyaret amacı ile ilgili bilgi verdi.

 

 

 

Alperini, “İtalya ve Türkiye dost ülkeler. Asırlara dayanan ilişkimiz var. Venedikliler İstanbul’a Türklerden önce geldi. eski tarihe dayanan ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. İki ülke arasında ticaret çok artı. Türkiye ile çalışmak istiyoruz. Bugünden itibaren ilişki kurmaya çalışıyoruz. Vize kolaylığı sağlayarak hem Türk şirketleri hem de turist işadamlarını İtalya’ya getirmeye çalışıyoruz. Bu konuda başarılı olduğumuz istiyoruz. 4 yılda İstanbul’da verdiğimiz vizede yüzde 100 arttı.”dedi.


Alperini, Gazetecilerin 17 Aralık operasyonlarının iki ülke arasındaki ticari ilişkileri etkiledi mi sorusunu yanıtladı.


Alperini, “Türkiye’ye yönelik bir azalma gözümüze çarpmadı. İtalya firmaları tarafından süreli talepler gelmekte. Bir yandan da Türk yatırımcıları İtalya’ya çekme çalışmaları sürmekte. Artık ilişkilerimiz mal alıp satma dönemleri bitti, artık birlikte çalışma aşamalarındayız. Zaten Avrupa birliği gerekli açıklamayı yaptı.” Diye konuştu.

 

 

İTALYA’DA DA DİNLEMELER OLDU


Alperini telefon dinlemeleri ile ilgili olarak ise şunları söyledi.

İtalya’da da yanı şekilde dinlemeler söz konusu oldu. Hem kişisel gizliliği açısından hem de soruşturmaların gizliliği açısından önemli. Bu bakış açıları ile değerlendirmeli. Yargı organlarının bağımsızlığı açısından da önemli. “


TSO’nun ardından İstanbul İtalya Başkonsolosu Gianluca Alberini, Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır da bulundu.

 

 

 

Vali Ali İhsan Su karşılamada, Düzce’ye yaptığı ziyaretten ötürü başkonsolosa teşekkür etti.
İstanbul İtalya Başkonsolosu Gianluca Alberini de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Daha derin ilişkiler kurmaya çalışıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

 

 

 

Vali Ali İhsan Su, İstanbul İtalya Başkonsolosu Gianluca Alberini’ye ilimizde üretilen ve yetiştirilen; Düzce’ye has ürünlerin yer aldığı hediye paketi verdi. İstanbul İtalya Başkonsolosu Gianluca Alberini, Vali Ali İhsan Su’ya “İtalya Türkiye Çağdaş eserlerinin yer aldığı kitaplar hediye etti.
İstanbul İtalya Başkonsolosu Gianluca Alberini’nin Valilik Şeref Defteri imzalamasının ardından ziyaret sona erdi.

 

Haber;S.Kaşkır