Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal Düzce’ye geldi. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalar, Diyanet Vakıf-Sen’in il yönetim kurulu üyeleri ve il temsilcilerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, sendikanın kazanımları, çalışanların haklarının korunması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Kamu çalışanlarının gündeminde Anayasanın yeniden yapılanması, sendika kanunu ve özlük haklarıyla ilgili konuların olduğunu söyleyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, özellikle sendika kanunu çıkması noktasında Kamu-Sen ile birlikte çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Ünal, “ 17 aydır beklediğimiz toplu sözleşme kanunun bir an önce yasallaşması için TBMM’yi tekrar göreve davet ediyoruz. Şu an komisyonda bekleyen yasamızın düzgün ve adaletli bir şekilde , çalışanları müreffeh edecek bir şekilde çıkması lazım. Ocak ve Şubat ayında zamsız olarak aldığımız maaşı, yasa çıktıktan sonra Mart ayından itibaren zamlı olarak alarak çalışanlarımıza katkı sağlamasını istiyoruz. “ dedi.