Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Kuruluş yıldönümü çerçevesinde Düzce Emniyet Müdürlüğü ile Düzce Anadolu Lisesi tarafından Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda tiyatro gösterisi düzenlendi. Programa Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Özbakır, şube müdürleri, emniyet personeli, öğrenciler ve polis eşleri katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, emniyet birimlerinin adını kullanan telefon dolandırıcıları ile ilgili bir sunum yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün desteği ile dolandırıcılara karşı gençleri ve aileleri bilgilendirmek için Barbaros Esmersoy idaresinde öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisi sergilendi. Tiyatro gösterisinde son dönemde vatandaşların canını en çok yakan bilişim teknolojileri yolu ile dolandırıcılık anlatıldı.



Dolandırıcıların sıklıkla başvurduğu yöntemlerin başında gelen telefon ve internet yolu ile gerçekleşen dolandırıcılık olaylarına dikkat çeken öğrenciler, kendisini polis veya savcı olarak tanıtan kişilere inanılmaması gerektiğini vurguladılar.

Farklı konuları içeren skeçler izleyicileri hem güldüler hem de dolandırıcılık olaylarının nasıl meydana geldiğini gösterdiler. Öğrencilerin sergilediği tiyatro izleyenler büyük beğeni aldı.

171. Kuruluş yıldönümü çerçevesinde bir başka programda Düzce Şehitliği’nde düzenlendi. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli rütbeli ve diğer personeller Düzce Şehitliği’nde düzenlenen programa katıldılar. Düzenlenen programa emniyet teşkilatının yanı sıra Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Ağır Ceza Reisi Ahmet Göztaş, İl Müftüsü Selami Emen, şehit polislerin yakınları ile vatandaşlar katıldı. İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, şehitlik anıtına çelenk bıraktı.



Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, şehitlikte konuşma yaptı.



Konuşmaların ardından Müftü Selami Emen’in okuduğu dua ile şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

Haber:Y.SEVER