Düzce İl Tarım Müdürlüğü tarafından başlatılan 174 alo gıda hattı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törene Vali Bülent Kılınç,İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek,İl Tarım Müdür vejkili Ayhan Ünal,Turizm ve Kültür Müdürü Özcan Budak ve tarım müdürlüğüne bağlı personel katıldı.

Törende, İl Tarım Müdürlüğü tarafından sinevizyon gösterisiyle birlikte 174 alo gıda hattı projesi tanıtıldı.

Vali Bülent Kılınç,Gıda tüketimi konusunda özellikle en büyük denetçilerin tüketicilerin olduğunu belirterek''Gıda denetimleri insan sağlığı konusunda ve özellikle çocuklarımızın gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.Bu nedenle bu tür uygulamaların hizmete girmesi gıda sağlığı açısından son derece olumlu olacaktır'' dedi.

Vali Kılınç, telefon ile 174 alo gıda hattını arayarak,yapılan ihbarların nasıl değerlendirildiği hakkında bilgiler aldı.

İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal,Gıda denetimlerinin Tarım Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirterek''Vatandaşların ihbarları ekibii tarafından değerlendirilerek,ihbarda bulunan şahıslara mail veya telefon ile geri dünüşüm sağlanarak bilgi aktarımı yapılacaktır''diye konuştu.

Ünal,Tarım ilaçları kullanımı hakkında bilgiler vererek''Tarımsal zirai ilaçların bundan böyle reçetesiz satış kesinlikle yapılmayacaktır.Bu konuda eğitimli personel ile vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz.Bu yöntemle kontrolsuz ilaç kullanmının önüne geçilmiş olacaktır'' dedi.