Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü olan bugün, Düzce şehitliğinde düzenlenen programın ardından Gençlik Merkezi'nde devam etti. Düzenlenen programda şehitlerin ülkenin bu günlere gelmesindeki değeri hatırlatılarak 18 Mart bir kez daha anıldı.

Programda açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç, Türk milleti için Çanakkale Zaferi'nin çok önemli olduğunu belirterek, “Şehitlerimizin yaptığı mücadele sayesinde şu an bu topraklar üzerinde yaşıyoruz. O günleri unutmak mümkün değil. Binlerce vatan evladımızı Çanakkale Savaşı'nda kaybettik. Bu nedenle 18 Mart'ı, Türk tarihi için büyük önem taşıyan bu tarihi yaşatmaya devam ediyoruz. Yaptıkları başarılı mücadeleden ötürü tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferi'nin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'de yaptığı konuşmada “Günümüzde bu topraklar üzerinde yaşıyorsak bunlar o günlerde yapılan mücadele sonucundadır. Binlerce genç kardeşimizi zafer sonrasında şehit verdik. Bu günleri unutamayız. Yaşanılan zaferi ve şehitlerimizi nesilden nesile aktarmak bizim vazifemizdir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Düzce Fen Lisesi öğrencileri tarafından katılımcılara “Çanakkale Geçilmez” konulu tiyatro oyunu sahnelendi.