Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can, Düzce depreminin 12. yıl dönümü dolayısıyla dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin 12. yıl dönümünde hayatını kaybedenleri bir kez daha büyük üzüntüyle andıklarını belirtti.
Yaşadıkları felaketin 12. yılında hayatını kaybedenleri anmak ve can güvenliğini tehdit eden ağır hasarlı binaların ortadan kaldırılması için depremin yaşandığı saat olan 18.58'de Anıtpark Meydanı'nda buluşacaklarını bildiren Can, aynı acıların bir daha yaşanmamasına dikkati çekmek amacıyla yapacakları bu anma etkinliğine tüm vatandaşları davet etti.
Prefabrike evlerde hayatın hala devam ettiğine işaret eden Can, ''İnsan onuruna yakışır, sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşamanın herkes için bir insan hakkı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz'' dedi. 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde toplanan deprem vergilerinin depremzedeler yerine bölünmüş yollara harcandığını öne süren Can, şöyle devam etti:
''Kamu kaynakları toplumun ihtiyaç önceliğine göre kullanılmalıdır. Hala iki depremde ortaya çıkan zararların sorumluları da yargılanmadı. Biz Van ve Erciş'te meydana gelen depremlerde bu tür sonuçların yaşanmasını istemiyoruz. Yanlış imar plan tadilatı yapanların, kat artış kararlarına imza atanların, malzeme çalanların yargılanmasını istiyoruz.''

Can, Van'da yaşanan deprem dolayısıyla dernek olarak yardım kampanyası başlattıklarını anımsatarak, bu kapsamda topladıkları yardımı 12 Kasım günü göndermeyi düşündüklerini söyledi.

Haber; S. KAŞKIR