Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı bugün Düzce’de coşku ile kutlandı. Kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından tören 18 Temmuz Şehir Stadında devam etti. Stattaki kutlamalar saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Daha sonra Vali Vasip Şahin, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı ve Belediye Başkanı İsmail Bayram öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Atatürk’ün değimi ile yurtta sulh cihanda sulh felsefesi ile hareket ettiklerini vurguladı. Sezer, “Türk gençleri gerektiğinde barışın güvercini gerektiğinde de savaşın kartalı olmasını bilmektedirler. Türk gencinin bu özelliklere sahip olduğundan en ufak bir şüphemiz yoktur.” İfadelerini kullandı. Sezer’in konuşmasının ardından öğrenciler adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Öncütürk Koleji 10. Sınıf öğrencisi Zeynep Arıcı yaptı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yıl içerisinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.
 
Yapılan kutlamalara Başta Vali Vasip Şahin olmak üzere, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, ve protokolün diğer mensupları katıldı.
 
Belediye Bandosu eşliğinde yapılan resmigeçit töreni vatandaşlardan büyük alkış aldı. Geçit töreninin ardından kız grubunun gösterilerine geçildi. Kız grubunun gösterileri ilgi izlenirken ardından karma grup gösterilerini sundu. Daha sonra erkek grubu hazırladıkları gösteriyi sundular.
 

Daha sonra kutlamalara katılan bütün grupların katılımı ile gerçekleştirilen final bölümü izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Fotoğraflar için tıklayınız.

Haber; R. BAL