19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı.

“İstiklal mücadelesinin başladığı gündür”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yıldönümünü milletçe, birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” İfadesiyle başladığı mesajını şöyle sürdürdü:

“19 Mayıs 1919, Cumhuriyetin ilanıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesinin, aziz milletin birlik ve beraberliğinden aldığı güçle hiçbir engel tanımayacağını, hür ve bağımsız yaşamayı şiar edinmiş aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, bütün olumsuzlukları bertaraf ederek, azim ve kararlılıkla başlattığı istiklal mücadelesinin başladığı gündür. Bu önemli günün Ulu Önder Atatürk tarafından Türk gençliğine bayram olarak armağan edilmesi de büyük bir önem ifade etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.”

“Türk ulusunun istikbali, milletimizin umudu olan gençlerimizin omuzları üzerindedir”
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Keleş mesajında, “Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketinin milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayıldığını ve milli mücadele sonucunda zaferle son bulduğu önemli bir gündür. Gençlerimizin, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklarına inanıyorum. Millet olarak gençlerimizin yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeleri için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimizin bayramını tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ecdadımızı rahmet ve saygıyla anıyorum.”

“Eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazılmıştır”
AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs'ta milletimiz işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazılmıştır. Bizim bütün çabamız ecdadımızdan aldığımız güvenle,  kadim değerlerimiz ışığında birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu geleceğe taşıyacak olan gençlerimize güzel bir ülke bırakabilmektir. İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin bir göstergesidir. Bu düşüncelerle başta istiklal mücadelemizin bütün kahramanları olmak üzere, ülkemiz için canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Gazi Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 98. yıldönümünü kutluyorum.”

Bir milletin var olma mücadelesine atılan zafer adımının ilk günüdür
AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Keskin mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadelemizi başlatmak adına Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 günü; bir milletin var olma mücadelesine atılan zafer adımının ilk günüdür. Samsun'da başlayan ve İzmir'de sona eren bağımsızlık savaşının ardından çağdaş, modern ve ülkenin geleceğinde söz sahibi olan vatandaşlık bağıyla birbirine bağlı bağımsız bir devlet kurulmuştur. 19 Mayıs tarihi Türkiye Cumhuriyeti devletinin en önemli sembolü olmuştur.

AK Parti olarak ülkemizin dünya ülkeleri arasında en üst yerlere gelmesi için mücadele ediyoruz. Bugün Türkiye, gelişen demokrasisiyle, insan hak ve özgürlükleri alanında yaptığı reformlarla, istikrar içinde büyüyen ekonomisiyle, sorunlar karşısında üstlendiği aktif ve yapıcı rol ile dikkatleri çeken, uluslararası alanda ağırlığı ve etkisi giderek artan bir ülke konumunda yolundan sapmadan ilerlemektedir. 19 Mayıs’ın en önemli unsurları olan gençlerimize olan güvenimiz her zaman tam ve onların emaneti en iyi şekilde temsil edeceğine de inanıyoruz. Gençlerimizin ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunda, Türkiye’yi daha parlak günlere taşıyacağına eminiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimiz başta olmak üzere bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerinde bulundu.