Düzce’de huzuru sağlamak için görev başında olan Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 192. kuruluş yıl dönümü nedeniyle ilk olarak Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ı makamında ziyaret ederek çiçek verdi.



“Kaldırıma araç çeken vatandaşları uyaracağız”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Zabıta teşkilatının kuruluş yıl dönümü nedeniyle hepinizi kutluyorum. Biliyorsunuz belediyelerin vatandaşla temas ettiği nokta zabıtalardır. Benim sizden istediğim vatandaşlara eşit davranacaksınız. Kesinlikle kimseyi kayırmayacaksınız. Bazı insanlarımızı korurken bazı insanlarımızın hututlarına girebiliriz. Bu yüzden tamamen yasaların bize verdiği yetkiye dayanarak vatandaşlarımızla iyi geçinmeliyiz. Onları hor görmek, aşağılamak değil de onlara yasaları anlatmalıyız. Vatandaşa bilgi vererek, vatandaşı eğiterek, vatandaşa yasaları anlatarak hizmet vereceğiz. Vatandaşlarımız son zamanlarda özellikle gürültü kirliliğinden şikayet ediyor. Geç saatlere kadar müzik çalarken birileri eğlenirken birileri rahatsız olmayacak. Son zamanlarda kaldırımlara çok fazla araç park ediyor.  Bu konuda taviz vermeyeceğiz. Kaldırıma araç çeken vatandaşları uyaracağız.”



“Yapılan işlerin güzel sonuçlanması ancak destekle olur”
Zabıtalar olarak her zaman görevlerinin başında olduklarını söyleyen Zabıta Müdürü Mehmet Ali Kahraman ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Osmanlı Devleti zamanında değişik bir isimle zabıtalar vardı. 1826 yılından sonra artık zabıta olarak anılıyor. Bu yıl da 192. kuruluş yıl dönümünü idrak ediyoruz. Zabıtanın görevi her zaman bellidir. Zabıta yokluğunda belli olan, bir şehrin esenliği, huzuru, sağlığı, ulaşımı, vatandaşlara yardımı, görünür görünmez her şeyle ilgilenen, ama çok görülmeyen bir teşkilatız. Biz arkadaşlarla Düzce’de elimizden geldiği kadar insanların rahat ve huzurlu yaşaması, ortaya çıkan sıkıntılara anında müdahale eden, şikayetleri yerinde giderme gibi iyi bir başarı sağladığımızı tahmin ediyorum. Tabi ki bunda, Düzce belediye başkan ve yardımcıların çok büyük desteği var. Zaten yapılan işlerin güzel sonuçlanması ancak destekle olur.”

Müdür Kahraman ve zabıtalar daha sonra Düzce Belediyesi Başkan Yardımcıları Özgür Sağlam ile Miktat Çelebioğlu’nu da ziyaret ederek çiçek takdim etti. Belediye personeline de karanfil dağıtan zabıta ekipleri Zabıta Müdürü Mehmet Ali  Kahraman ile birlikte işyerlerini gezerek de karanfil dağıttı. Ekipler belediye otobüslerine girerek vatandaşlara karanfil dağıtmayı da unutmadı.

Haber: M. AYDIN