Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu'nda 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifinin görüşmeleri devam ederken söz alan Düzce Milletvekili Osman Çakır’ın bazı sözleri CHP'li milletvekillerini ayağa kaldırdı. Çakır’ın 2'inci madde üzerinde söz alarak "1932-50 döneminde 'Allah' demek bile yasaktı" ifadelerini kullanması mecliste tartışmalara neden oldu.

Çakır’ın sözlerine CHP'li milletvekilleri ayağa kalkarak, masalara vurarak tepki gösterirken "Terbiyesiz", "Ayıp be", "Sözünü geri al" diye bağırdılar. Bu arada CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Çakır'ın yanına giderek, "Kim yasakladı ispatlasana" diye bağırdı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, "Allah, peygamber, din sizin tekelinizde mi? Biz hiçbir zaman kimsenin dinini sorgulamadık. Herkesin dini kendine" diye seslendi. CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da "Azdırmayın bizi kötü olur" diye bağırdı. Tartışmanın büyümesini araya giren CHP milletvekilleri ve aralarında AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Öktem'in de olduğu AK Parti'li milletvekilleri engelledi. Gerilim üzerine komisyona 5 dakika ara verildi.

“Kastım ezandı”

Aranın ardından konuşmasını tamamlamak için söz alan Çakır, "1932 yılından 50 yılına kadar 'Allah' demek yasaktı, diye bir ifade kullandım. Özür diliyorum. Kastım ezandı. Haşa hepimiz Allah'ın kuluyuz. Birileri üzüldüyse özür dilerim hakkınızı helal edin" dedi. CHP'li milletvekilleri "Üzdün, kırdın" diye karşılık verdi. Bir milletvekili "Tamam tövbe edilmiştir" diye seslendi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de "Özür dilenmişse üstüne gidilecek bir şey yoktur, konuyu kapatalım" dedi.

Tartışmanın ardından konuşmasına devam eden Çakır, ikinci maddede, birinci ve ikinci kademeye, ilkokul-ortaokul şeklinde düzenlenmesi için önerge verileceğini söyledi.

Haber:H.İŞCAN