1999 yılında yaşanan Marmara ve Düzce depremlerinde Düzce Belediye Başkanı olan BUGSAŞ Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, Başbakanın isteği üzerine 38 ekiple Van’a gitti. Van’da yaşanan durumu dün akşam Öncü Ana haber bültenine bağlanarak anlatan Kurnaz, Düzce depreminde bugünün imkânları olmadığından dolayı ilçelerle bile irtibatın kalmadığını ifade etti.

"Eski günlerimiz aklımıza geldi, aynı acıyı yaşadık" diyen Kurnaz, Van depremin ile 1999 yılında yaşanan depremler arasında fark olduğunu belirtti.Kurnaz, “1999 yılında Bir fark vardı, 1999 depremiyle bugünkü deprem arasındaki fark şu, orada deprem olduğu andan bizim ne Ankara ile irtibatımız kaldı, ne diğer komşu illerle, ilçelerle, hiçbir irtibatımız yoktu, o günün şartlarında" dedi.

O günün tecrübesinin bugüne yansıdığını belirten Kurnaz, "Bugün hiçbir kriz masası daha oluşturulmadan, hem hükümet, devlet, hem de bütün imkanlarıyla diğer belediyeler koşarak geldiler. Kurtarma ekipleri çok daha bilinçli. Teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanıyorlar" diye konuştu.

Haber; R. BAL