Türk Büro-Sen Genel Merkezi tarafından alınan bir kararla bugün 1 gün iş bırakma eylemi gerçekleştirildi. Buna göre, Türkiye genelinde Adliyeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Vergi Daireleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, Kaymakamlıklar, Valilikler dahil olmak üzere hizmet koluna bağlı 43 kamu kurumunda bu gün hizmet verilmeyecek. Vatandaşların mağdur olmamak için devlet kurumlarındaki işlerini Perşembe günü gerçekleştirmeleri istendi.
Türk Büro-Sen Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, büro çalışanlarının 666 Sayılı KHK ile 2013 yılından itibaren kaldırılan fazla mesai ücretlerinin geri ödenmesi, kesilen yol ödeneklerinin tekrar başlatılması, ücret adaletsizliğinin giderilmesi, statü farkının kaldırılması, tüm ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi ve memurun iş güvencesine "göz diken hükümete dur demek için" alanlarda olacağı belirtildi. Sendika açıklamasında ayrıca yapacakları iş bırakma eyleminde amacın vatandaşın mağdur edilmesi olmadığını, hükümetin yanlış politikalarına dur demek olduğunu ifade ettiler.
Türk Büro-Sen Düzce Temsilciliği yetkilileri ise bir günlük iş bırakma eylemine Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de destek verdiklerini ve Maliye çalışanlarının büyük bir katılımla bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını dile getirirken SGK ve Adliye personelinin ise görevlerinin başında olacağını fakat, Türk Büro Sen olarak destek vereceklerini, bu gün öğlende Anıtpark’ta konuyla ilgili basın açıklaması yapacaklarını açıkladılar. 

Haber: H. İŞCAN