Önce katlı otopark açıldı

Katlı otopark bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Vali Vasip Şahin, Enerji ve Tabi kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Milletvekilleri, Belediye başkanları ve davetliler katıldı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, otopark sayesinde trafik sorununun çözüleceğini vurguladı.

Bayram, "Düzce'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Gelişen kentlerin en büyük sorunu trafik sorunudur. Bu sorunun çözümünde de en önemlisi otopark yapmak. Yeni yollar açmak, kavşaklarda düzenlemeler yapmaktır. Göreve geldiğimiz 3 yıldır bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Bizim görevimiz sorunları asgariye indirmek ve sorunsuz hale getirmektir. Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi bugün katlı otoparkımızın açılışını yapıyoruz. Bunlara yenilerini de ekleyerek trafik sorununu tamamen çözüm üreteceğiz" dedi.

Milletvekili Fevai Arslan, uzun süredir beklenen otoparka kavuşulduğunu söyleyerek, otoparkın Düzce’ye ekmek ve su gibi lazım olduğunu belirtti.
Milletvekili İbrahim Korkmaz ise  bu hizmetin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Törende konuşan Vali Vasip Şahin, Düzce'ye önemli bir hizmetin kazandırılmış olduğunu söylerken, merkezde trafik sorununun biraz olsun çözüleceğini ifade etti.
Şahin, "Düzce'de trafik keşmekeşi yaşıyoruz. İldeki trafik sorunun çözülmesi lazım.? Bunun içinde otopark olması gerekiyor.Sürücüler olarak artık mazeretimiz azalıyor. Parkla ilgili kural ihlaline karşı vatandaşlarımız daha dikkatli olacaktır. Merkezdeki trafik sorunu biraz olsun çözüme kavuşmuş olacak." Şeklinde konuştu.
Ne kadar hizmet etsek az

Açılış törenlerine katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mercan,Düzce’ye ne kadar hizmet edilse az olduğunu vurguladı.

Mercan,  "Düzce'nin trafik plakası 81 ama hükümetimize verdiği destekte en ön sırada. Bu nedenle ne kadar hizmet etsek Düzce'ye az. Seçilmişlerin ve kamu görevlisi arkadaşlarımızın tek amacı hizmet etmek. Bir şehirde kim ilki yaparsa var olduğu sürece ve ölse bile oradan faydalı hizmet alırlar. Bir Allah razı olsun dense yeter" dedi.

Törende konuşmaların ardından Belediye Başkanı İsmail Bayram, Bayramzade ailesine plaket verdi. Plaket törenin ardından yapılan dua ile Katlı Otoparkın açılışı gerçekleşti.

17 yıl sonra açıldı
1995 yılında zamanın Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz tarafından projesi hazırlanan ve yine aynı yıl temeli atılan AVM de, bugün resmen açıldı.

1999 Depremlerinde büyük yara alan ve yaklaşık 1 buçuk yıldır yapılan çalışmalar sonucunda inşaatı tamamlanan AVM bugün resmen hizmete açıldı. 68 mağazası, 6 sinema salonu, yüzme havuzu ve fitness salonları bulunan AVM’nin açılışına Enerji ve Tabii kaynaklar bakan yardımcısı Doç Dr. Murat Mercan’da katıldı. Vali Vasip Şahin, belediye başkanları ve siyasilerin de katıldığı açılışta eski Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz da bulundu.

Düzce Belediyesi mehteran takımının konseri ile başlayan açılış töreni, ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Belediye Başkanı İsmail Bayram, Krempark AVM’de 450 kişinin istihdam edildiğini ve 28 Marttan bugüne kadar 1 milyon kişinin ziyaret ettiğini dile getirdi.

Açılışa katılan Enerji ve Tabii kaynaklar bakan yardımcısı Murat Mercan, Düzce’de deprem yaşanmasa idi o yıllarda Türkiye’nin ilk AVM’lerinden birinin Düzce’de olacağını hatırlatarak Ruhi Kurnaz’a teşekkür etti.

Mercan, “ Bizim Ruhi Kurnaz ile aramızdaki bağa çok eskilere dayanıyor. Düzce daha ilçe iken kendisi ile görüşmelerimiz oluyordu. 1995 yılında temeli atılan AVM deprem olamasa idi belki de Türkiye’nin ilk AVM’lerinden biri olacaktı. Benim milletvekili seçildiğim Eskişehir’de bile AVM 2005 yılında atıldı. O zaman şartlarına karşın Ruhi başkanımız iyi bir çalışma gerçekleştirdiğini çok iyi biliyorduk. Şimdiki Belediye Başkanımızda bu konunun üzerine giderek Düzce’ye bir AVM’nin kazandırılmasını gerek görerek burayı yaptırmış.” Dedi.

Konuşmaların ardından dualarla AVM’nin açılışı gerçekleştirildi.

HABER: E.BEKTAŞ