Toplu Konut İdaresi tarafından yapılmakta olan Metek konutlarında ahatar teslimleri devam ediyor. Toplamda 1776 konutun ve sosyal tesislerin bulunduğu konut alanında birinci bölgenin anahtar teslimleri 14 Ocak tarihinde başlamıştı.
Birinci bölgede 592 konuttan büyük bir kısımının anahtarlarının teslim edildiği öğrenildi. Üçüncü bölgede bulunan 576 konutun anahtar teslimleride Şubat ayının içinde başlamıştı.
1 ve 3. bölgeden konut sahibi olan ve anahtarlarını teslim alan vatandaşlar özellikle yollardan şikayetciler. Konut alanının dışında bulunan yolların ne yaya nede otomobille geçmenin mümkün olmadığını belirten vatandaşlar çamar ve çukurlarla dolu bu yollarda Belediye'nin çalışma yaparak kullanılır hale getirmesini beklediklerini, ayrıca konutlar için yapılan 570 liralık ödemeyle birlikte binaların içinde pek çok eksik bulunduğunu bu sorunların ilgililer tarafından giderilimseni beklediklerini söylüyorlar.
Bu sorunların yanı sıra yine uzun zamandır konutlarının anahtarlarını almayı bekleyen 2. bölgeden hak sahibi olan vatandaşlar, "bizim konutlar ne zaman verilecek. Biz ne zaman konutlarımıza kavuşacağız. Kesin bir tarih verilmesini bekilyoruz" diye çağrı yaparlarken edinilen bilgilere göre 2. bölgedeki konutların anahtarlarının Mart ayının son haftasından itibaren verilebileceği öğrenildi.