Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün öncülük ettiği ve Düzce'nin zirvesini buluşturan 'Düzce İli İstişare' toplantısı ikinci kez düzenleniyor. Yine Ankara’da gerçekleştirilecek Düzce Zirve Toplantısı'nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, il sorunlarına yönelik milletvekilleri ve belediye başkanları ile bakanlık makamında istişarelerde bulunacak. Toplantıya Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın da katılması bekleniyor.

Milletvekili seçildiği ilin talep ve sorunlarını bakanlık görevine karşılık ihmal etmeyen Bakan Özlü'nün, sadece Düzce ile ilgili konuları takip etmesi için bir danışmanını görevlendirdiği biliniyor. Bunun yanı sıra milletvekilleri ve ilin idarecileri ile istişare toplantısı yapma kararı alan Bakan Özlü, bununla ilgili çeşitli toplantılardaki konuşmalarında Düzce'nin sorunlarının çözümlenmesi için ilin otoriteleri ile istişare toplantılarına ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, 'Bu toplantıları her ay düzenli olarak yapmayı planlıyorum' demişti.

Temmuz ayı içinde yapılan ilk istişare toplantısının ardından ikinci toplantının 28 Eylül Çarşamba günü yapılması planlandı. Ankara'da bakanlıkta yapılması planlanan istişare toplantısına Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve ilçe belediye başkanlarının katılması bekleniyor. Toplantıda Düzce’nin tarım, sanayi, teknoloji ve sosyolojik anlamda gelişimi ve yükselişi için atılacak adımlar konusunda görüşmelerin yapılacağı ifade edildi.