Elektrik dağıtım sisteminde programlı çalışmalara bağlı olarak hafta sonu merkez ve iki ilçede elektrik kesintisi yapılacağı duyruldu.
Valilik'ten yapılan açıklamada, çalışmanın daha erken saatlerde sona ermesi durumunda sisteme kesinti bitiş saatinden daha erken elektrik verilebileceği bildirildi ve şu uyarılarda bulunuldu: “ Elektrikle çalışan cihazlarınızı devreden çıkarın. Vatandaşlarımızın bu durumu dikkate alarak, gerekli önlemlerini almaları önemle duyurulur. Jeneratör kullanan müşterilerimiz kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcılarını açık tutmalıdır.”
Elektrik kesintisi yapılacak mahalle ve köyler ise şöyle: Akçakoca'da bakım çalışması nedeniyle Akçakoca Ayazlı, Cumhuriyet, Osmaniye, Yalı, Yeni ve Yukarı Mahaleler.
Gümüşova'da direk deptesesi Gümüşova Elmacık yolu üzerinde hulunan Dendro Parke. Röder Yapı, Nema Makine ve Asam Döküm fabrikaları, Çilimli Belediye Su Pompası
Merkezde ise yol genişlemesinden dolayı direk deplase çalışması nedeniyle Musababa, Yeşilçimen, Sallar, Günbaşı köylerindeli trafolar ile Kazukoğlu ve Nalbantoğlu mahalleri, Muncurlu, Yeşilçam, Fındıklı-Aksu köylerinde elektrikler kesilecek.