Dün akşam Gaziantep’te yaşanan kanlı saldırı ile sarsılan Türkiye bu sabah da Şırnak’da devrilen minibüs ile şehit haberi aldı.

PKK'lı teröristler, Gaziantep'te dün akşam bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırıyla bayramı kana buladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve yanındaki Karşıyaka Polis Merkezi'ni hedef alan saldırıda kent merkezi, savaş alanına döndü, 9 kişi öldü, 4'ü ağır 66 kişi yaralandı.

Olay saat 19.45 sıralarında Şehitkamil İlçesi'nde meydana geldi. Pkk'lılar, Karşıyaka Polis Merkezi yakınına getirip otobüs durağında park ettikleri otomobildeki patlayıcıları uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte durakta yolcu indirip bindiren iki otobüs alev aldı, çevredeki araçlar hasar gördü, ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Aralarında polislerin de bulunduğu 9 kişi öldü, ortalık savaş alanına döndü.

Şırnak’da 10 şehit

Dün akşam yaşanan hain saldırıların ardından bu sabah da Şırnak'ta askerleri taşıyan sivil minibüsün devrilmesi sonucu 9 asker ve 1 korucu şehit oldu.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyüne giderken kaza yapan sivil minibüste bulunan 9'u asker, 1'i korucu olmak üzere 10 kişi şehit olurken, 10'u asker 11 kişi yaralandı.

Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyü Irak sınırında 28 Aralık 2011 günü uçakların bombalaması sonucu 34 kişinin hayatını kaybetmiş, ölenlerin ilk bayramı olması nedeniyle Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk köye bugün taziye ziyaretinde bulunacaklarını belirtmişti.

Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk için köye güvenlik önlemi almaya gelen ve içerisinde askerlerin bulunduğu bir minibüs Gülyazı köyüne 200 metre kala virajı alamayarak şarampole yuvarlandı.