KOSGEB ve MÜSİAD işbirliğiyle, 55 girişimcinin katılımıyla gerçekleştirilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı. Eğitim sona ermesi dolayısıyla girişimcilere sertifikalar, bugün MÜSİAD Düzce Şubesi’nde düzenlenen törenle verildi. Törende girişimciler sertifikalarını Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce KOSGEB Müdürü Arif Torun ve MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak'ın elinden aldı.

Törende bir konuşma yapan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, ilk olarak Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Yığılcalı Er Erkan Özdemir'in cenaze törenini takip eden basın mensuplarına “Gece 24:00’a kadar Yığılca’nın Aydınyayla Köyü’ndeki şehit evinde bulunduğunuz ve yorgunluk nedir bilmeden çalıştığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Gerekli desteği vereceğiz”

Ardından MÜSİAD'ın çalışmalarına değinen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, şunları söyledi: “MÜSİAD ailesini yakından tanıyoruz, gittiğimiz yerlerde yakından çalıştık. Diğer sanayi kuruluşlarına olduğu gibi MÜSİAD’a gerekli desteği vereceğiz. Bugün burada 55 arkadaşımızın sertifikalarını vermek için toplandık.”

Burada proje mantığı öğreniliyor”

Vali Dağlı, ayrıca sertifikalarını alanlara ve alacak olanlara çok önemli bilgilendirmelerde bulundu. Dağlı; “O sertifikaları bir kenara atmayın. Geçen sene eşim, oğlum, kızım 3’üne de bu sertifikayı aldırdım. Bu önemli bir iş. Proje mantığı öğreniliyor burada. Aklınızda kendi kendinize bazı fikirler vardır. “Bunları yapabilir miyim?” diye düşünüyorsunuzdur. Burada proje mantığında bazı şeyler netleşiyor. “Bu iş için kaç para gerekir?”, “Hangi kurumlardan yardım almalıyım?”, “Bu işi nasıl devam ettirebilirim?” konularında detaylı bir format var. Bu formatı tamamlayınca kafanızda bazı şeyler netleşiyor. Biraz daha cesur olmak ve iyi adım atmak gerekiyor. Bir de yapacağınız sektörü iyi belirmeniz, doğru ve emin adımlarla yol almanız gerekiyor.” diye konuştu.

Her iş adamımıza bir arkadaşımızı zimmetleyeleyim”

Dağlı, konuşmasını iş hayatına yeni adım atacaklara öğütler vererek sürdürdü ve MÜSİAD Başkanı İsmail Çakmak’a bir de talimat verdi. Dağlı; “Burada güzel bir eğitim verildi ama iş dünyasına yeni adım atacaklar belki şimdiye kadar ya cesaret edemediler ya başarısız oldular türlü gerekçeleri vardı belki de. Her bir iş adamımıza burada bulunan bir arkadaşımızı zimmetleyelim. Onunla sektör olarak yakın çalışsın ve devamlı beraber olsunlar. Sektörler mutlaka uyumlu olmalı, daha faydalı olabilir. Bu iş kuluçka dönemi gibidir. Öğrenirken birilerinin fikir konusunda yardımcı olması gerekir.” dedi.

Eğitimle ilgili 2 önemli projemiz var”

Vali Dağlı ayrıca, Düzce’de üniversiteye giden öğrenci sayısını arttırmak için 2 proje hazırladıklarını belirterek, şu açıklamada bulundu: “Öğleden önce bir toplantı yaptık. Üniversiteye gitme eğilimi çok fazla yok çocuklarımızda. Bunu nasıl arttırırız diye 2 tane projemiz var. Onu yürürlüğe soktuk. Bakanımız geldiğinde başlangıcını yapacağız.” diye konuştu.

Eğitimler vererek girişimlerini desteklemeye çalışıyoruz”

Vali Dağlı'dan sonra konuşan MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, öncelikle MÜSİAD olarak yürüttükleri faaliyetlerden bahsederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler Düzce MÜSİAD olarak uygulamalı girişimcilerimize eğitimler vererek girişimlerini desteklemeye çalışıyoruz. 2013-2014 yılları arasında düzenlenen 10 eğitim kursunda ortalama 290 kişiye eğitim verildi. 2015’te 6 eğitim kursunda 210, 2016 ilk 9 ayında 190 ve ekim ayı itibariyle de 60 kişiye eğitim verildi. Yaklaşık 700 kişiye ulaştı bu rakam. Bu 700 kişinin belki bir kısmı hemen açacak, bir kısmı inşallah sermayesini hazırladığında açacak.” dedi.

Hayallerinizin peşinden gidin”

Çakmak, son olarak şunları söyledi: “Ülkemizin ekonomik yönden kalkınması, insanların kazançlarının yüksek olması ve işsizliğin son bulması için girişimci ruhlu insanlara ihtiyaç vardır. Siz girişimcilere tavsiyem, bıkmadan, usanmadan hayallerinizin peşinden gidin”.

Mesai saatinden sonra da buyurun gelin”

Geçtiğimiz eylül ayında Düzce’de görevine başlayan KOSGEB Müdürü Arif Torun ise yaptığı konuşmasında özellikle MÜSİAD’a teşekkür ederek şöyle konuştu: “Elini taşın altına koydu diğerlerinin de boşluğunu dolduruyor. Çünkü KOSGEB kendi başına verebiliyor olsa da çok büyük çoğunluğu kurumlarla protokol halinde veriliyor. Dolayısıyla biz MÜSİAD’a bu eğitimleri tekrardan büyük bir şevkle devam ettirdiği için teşekkür etmek istiyoruz. Ayrıca şöyle bir iddiamız var; bizim mesaimiz 17:30’da bitiyor ama aslında bitmiyor. O saatten sonra bizim ışığımızı yanar vaziyette görebilirseniz. Görürseniz de çekinmeyin mutlaka buyurun gelin.”