Bisiklet yolu yapılacak

Çalışmaların devam ettiği üniversite yolunda Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır ile birkikte incelemelerde bulunan Vali Adnan Yılmaz, yolun biran önce hizmete açılması talimatını verdi.
30 metre genişliğinde öğrencilerin rahatlıkla kullanabileceği bir yol haline geleceğini aktaran Vali Yılmaz, 1.5 sağına 1.5 metrede soluna bisiklet yolu yaparak gençlerin okula bisikletleriyle gitmelerini sağlayacaklarını söyledi.

Hep birlikte omuz vererek Düzce'nin tüm sorunlarını çözeceklerini kaydeden Vali Yılmaz, "Bizim para sorunumuz yok. Yeterki yer bulalım ne eksiklik varsa hemen yapıyoruz. Burada da çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Karayolları'ndan sıcak asfalt geldiğinde asfalt dökülecek ve hizmete açılacak" diye konuştu.

750 kişilik yurt inşaatı başlayacak

Daha sonra Konuralp Belediyesi tarafından yüksek öğrenim yurdu yapımı için Kızılay'a tahsis edilen araziye de geçen Vali Yılmaz ve beraberindeki heyet burada da incelemelerde bulundu. Araziyi oldukça uygun bulan Vali Yılmaz, çalışmaların başlatılarak hızlandırılması için talimat verdi.

Yurt yapımıyla ilgili bilgi veren Vali Yılmaz, "Biz daha önce Kızılay Genel Müdürümüzü ziyaret edip kendisinden ilimizde yurdun yetersiz olmasından dolayı yurt talebinde bulunmuştuk. Genel Müdürümüz de yer bulunması halinde yapabileceklerini söylemişti. Biz de Konuralp Belediyesi'ne ait 45 dönümlük araziyi bulduk. Burası tahsis edilecek, yer teslimi yapılacak ve hızlı bir şekilde yurt inşaatına başlayacağız" dedi.

Yurt inşaatının ilk etapta 400 kişilik olarak düşünüldüğünü belirten Milletvekili Osman Çakır da şuan itibariyle kapasiteyi 750 kişiye çıkardıklarının da müjdesini verdi. Çakır, spor kompleksiyle birlikte yurdun çok güzel olacağını kaydetti.

Haber: H. KANAT