Düzce dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ağırladı. 2 yıl önce Düzce'ye gerçekleştirdiği ziyarette 24 derslikli okul yaptırma sözü veren Hisarcıklıoğlu bu kez sözünü gerçeğe dönüştürmek için geldi. İki saat rötarlı geldiği Düzce'deki ilk ziyaret adresi Düzce Valiliği olan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu karşılayanlar arasında TSO Başkanı Fahri Çakır, TSO meclis Başkanı Ertan Taşlı, Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Akçakoca TSO Başkanı Mehmet Nazım Pazman yer aldı.

 

Düzce Valisi Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, burada hem Düzce'ye dair hem de imzalanacak protokole ilişkin görüşmelerde bulundu. Sohbet havasında geçen ziyaret karşılıklı hediyeler verilmesi ile sona erdi. Hisarcıklıoğlu daha sonra Düzce Belediyesi'ne geçerek Başkan Mehmet Keleş ile biraraya geldi. Burada Başkan Keleş ile bir süre sohbet eden Hisarcıklıoğlu'nun Düzce programı "Okul Yapımı Protokol İmza Töreni"nin düzenleneceği Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti ile devam etti.

 

Eğitime önemli katkı

Öte yandan iki yıl gecikmeli olsa da bu protokol Düzce için önem teşkil ediyor. Depremin üzerinden geçen 15 yıla karşın hala prefabrik okullardan tam olarak kurtulamayan Düzce'de yeni okulların sayılarının artması eğitime büyük katkı sağlıyor. Devlet eliyle inşaatları devam edenlerin yanı sıra hayırseverlerin yaptırdığı okullar da fiziki mekan sıkıntısına merhem oluyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi kuruluşların desteği ile Düzce'de önümüzdeki yıl prefabrik okul kalmaması hedefleniyor.

Haber;C.ÜSTÜNER