İl Genel Meclisi Kasım ayı bütçe görüşmeleri başladı. Bugün İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül başkanlığında başlayan toplantılarda 3 gündem maddesi yer aldı. gündem maddelerinden biri GSM şirketlerinin ihtiyacı olan baz istasyonlarının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından güvenlik sertifikası alınması kaydı ile 10 yıl süreli kurulması için ve kiralama işleminin yapılabilmesi için il encümenine yetki verilmesi talebi görüşüldü. Yine aynı zamanda il encümenleri tarafından incelenen 2012 mali yılı bütçe tasarısı görüşülmesi talebi görüşüldü. Son olarak ise Destek Hizmet Müdürlüğü’ne akaryakıt alımı için ödenek aktarılması talebi görüşüldü. Görüşülen gündem maddeleri plan bütçe komisyonuna havale edildi.
Daha sonra komisyon raporlarına geçildi. Gümüşova İl Genel Meclis Üyesi Hasan Arslan tarafından okunan plan bütçe ve imar bayındırlık raporunda Şıralık Mahallesi’nde bulunan 141 metrekare yüzölçümlü alanın tenis k kortu yapılmak üzere Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne tahsisinin uygun görüldüğü ifade edildi. Rapor il genel meclisine sunularak kabul edildi.
Daha sonra Gölyaka İl Genel Meclis Üyesi Necmi Kap tarafından okunan imar ve bayındırlık komisyon raporunda Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey Köyü’nde bulunan 7269 sayılı Afet Kanunu kapsamında yapılan afet konutlarına ait imar plan tadilat teklifi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne tahsis edilmesinin kararlaştırıldığı rapor meclise sunuldu. Toplantı daha sonra sona ererken Kasım ayı boyunca bütçe görüşmeleri nedeni ile İl Genel Meclisi 20 gün toplanacak. Kasım ayı ikinci toplantısı yarın saat 09.00’da İl Genel Meclis Salonunda gerçekleştirilecek.

Haber; R. BAL