Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Kaynaşlı ilçesi Bıçkıyanı Köyü Topuk Yaylası'na yapmayı planladığı Sosyal Tesis ve Kamp Merkezi projesine Muhtarlık engel olmak için harakete geçti. Sakarya Bölge idari mahkesine iki ayrı dava açan Bıçkıyanı Köyü Muhtarı Osman Gümüş, yatırımın durdurulmasını istedi.

Fenerbahçeli yöneticilerin kendileri ile görüşmediğini ve tesis içerisinden köye herhangi bir dükkan ya da işletme tahsis edilmediğini öğrendiğini belirten Muhtar Osman Gümüş, bu şekildeki yatırımın kendilerine herhangi bir yararı olmayacağı görüşünü savunuyor.

Fenerbahçeli yöneticilerin ise resmen talip olduğu Topuk yaylası ile ilgili İlçe Kaymakamı Gürbüz Erol ile gerekli görüşmelerin yapıldığı ve projenin Ankara'ya gönderildiği belirtilirken, özellikle ilçedeki siyasilerin de bu yatırıma büyük önem verdikleri ifade ediliyor.

Düzce'de sporun gelişmesi ve geleceği adına büyük önem arzeden bu dev proje ile ilgili Köy muhtarlığının açtığı davanın ardından yatırımın yapılması da tehlikeye girerken, mahkemenin de ne yönde karar vereceği merakla beklenmeye başlandı.

Tesisin kurulması ile birlikte Kaynaşlı’da istihdam alanında büyük bir rahatlamanın yaşanması beklenirken Tesis sayesinde D-100 Karayolu'nun da

yeniden hareketleneceği umut ediliyordu. Köylüler için de ek gelir kapısı olacak tesis ile ilgili açılan davaya Düzcedeki bir çok Sivil Toplum Örgütü Temsilcisi de tepki gösterirken yatırımın Düzce'den kaçmaması için gerekli girişimlerin de başlatılması gerektiği ifade ediliyor.