Türk Kızılayı bünyesinde afete hazırlık ve müdahale çalışmaları kapsamında 2001 yılından beri toplumsal ilk yardım kültürü oluşturulması ve konuya ilişkin bilincin artırılıp, zarar görebilirliğin azaltılması amacıyla, topluma yönelik ilk yardım eğitim hizmetleri yürütülüyor. Bu kapsamda, 2005 yılından bu yana toplamda 1192 kişiye Sağlık Bakanlığı Onaylı Temel İlk Yardım Eğitim Sertifikası, 200 kişiye Sağlık Bakanlığı Onaylı Temel İlk Yardım Güncelleme Eğitim Sertifikası, 150 kişiden oluşan Türk Kızılayı Personellerine de Avrupa ülkelerinde geçerli olan Türk Kızılayı Sertifikalı Temel ilk Yardım Eğitimi verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ve ruhsatlandırılan Türk Kızılayı Düzce Şubesi İlk Yardım Hizmetleri, 2005 yılından bu yana sürekli olarak ara vermeden Temel İlk Yardım Eğitimi veriyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayınlamış olduğu İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği Madde 16’ ya göre; tüm kurumlarda 20 kişide 1, ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan iş yerlerinde ise 10 kişiden 1 kişinin ilk yardım eğitimi alması zorunlu kılındı. Bu eğitimin ruhsatlı eğitim merkezlerinden alınması zorunlu hale getirildi.

Gerçekleşen bu eğitimlerle, 2005 yılından bu yana toplamda 1192 kişiye Sağlık Bakanlığı Onaylı Temel İlk Yardım Eğitim Sertifikası, 200 kişiye Sağlık Bakanlığı Onaylı Temel İlk Yardım Güncelleme Eğitim Sertifikası, 150 kişiden oluşan Türk Kızılayı Personellerine de Avrupa ülkelerinde geçerli olan Türk Kızılayı Sertifikalı Temel ilk Yardım Eğitimi verildi.

Haber, R. BAL