İl koordinasyon Kurulu Toplantısında 2008 yılında Özel İdare’nin en önemli işinin  Duble Yol çalışması olduğunu söyleyen Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Üstünel, amaca uygun bir makine parkının oluşturulmasının ardından çalışmalara başlanacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ülke genelinde yıl sonuna kadar duble yolların tamamlanmasına ilişkin talimatı ile birlikte tüm illerde olduğu gibi Düzce’de de harekete geçildi.

Bilindiği gibi konuyla ilgili Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete’de de yayımlanmış ve 81 il valiliğine duble yolları tamamlayın şeklinde talimat gelmişti. Söz konusu genelge doğrultusunda ilimizde de çalışmalar hızlandı

. İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen 2008 yılının ilk koordinasyon kurulu toplantısında çalışmalar hakkında bilgi verildi. Toplantıda İl Özel İdaresi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel, 2008 yılı itibariyle ilimizdeki bölünmüş yolların tamamlanması için harekete geçildiğini dile getirdi.

Çalışmaların start alabilmesi için önceliği makine parkını tamamlamaya verdiklerini ifade eden Üstünel, kısa zamanda çalışmalara başlanacağını söyledi.Çalışma Kapsamında Gümüşova Düzce yolunun tamamlanması hedefleniyor.

Ancak burada işi alan müteahhidin ekonomik sıkıntı nedeniyle çalışmayı yarım bırakmasından ötürü sıkıntı yaşanıyor. Zira çalışmaların yeniden başlayabilmesi için önceki müteahhit ile yapılan sözleşmenin feshi ve bugüne kadar yaptığı çalışmaların karşılığının ödenmesi gerekiyor.