OCAK

8 Ocak 2011- CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu 12 Haziran'da yapılacak Genel Seçimler öncesi partisinden istifa ederek aday adaylığını ilan etti.

14 Ocak 2011- CHP'nin İl Başkanı belli oldu. Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden CHP eski İl Başkanı Basri Karslıoğlu'nun yerine vekaleten partinin örgütlenmeden sorumlu başkanı Kerim Görün getirildi.

ŞUBAT

5 Şubat 2011-  Düzce'ye gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, galericiler sitesinin açılışını yaptı ve il binasında seçim ile ilgili açıklamalarda bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan mobese sisteminin açılışını yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, suç oranlarının düştüğünü vurguladı.

8 Şubat 2011- Fevai Arslan'dan boşalan il başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı merakla beklenirken Başbakan kararını verdi ve AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Yılmaz oldu.

MART

3 Mart 2011- Şıralık Mahallesi'nde devam eden alt yapı çalışmaları esnasında ekiplerin karşısına tarihi mezarlar çıktı. Kiremitle kaplı mezarlar, kazı yapan kepçe tarafından parçalanırken, mezarların hangi döneme ait olduğu ise merak konusu.

4 Mart 2011- 5 Ocak 2010 tarihinde kaybolan ve bir daha haber alınamayan Hatice Arı'nın otopsi raporu geldi. Subaşı köyünde bulunan kemiklerin Hatice’ye ait olduğu anlaşıldı. Yığılca'ya bağlı Kırık Köyü'nde toprağa verilen Hatice Arı'nın cenazesinde gözyaşları sel oldu aktı.

17 Mart 2011-12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesi AK Parti'den aday adayı olarak başvuran 33 isim tek tek basına tanıtıldı. Toplantıya mevcut milletvekilleri katılmadı.

20 Mart 2011- AK Parti'de aday adaylarının belirlenmesi için 18 Temmuz Spor Salonu'nda yapılan temayül büyük heyecana sahne oldu. Delegeler 30 ismin yazılı bulunduğu kağıttan 3 isme işaret koyarak oylarını kullandı. Faruk Özlü 425, Mehmet Keleş 408, Fahri Çakır 313, Ertan Taşlı 216, Ömer Küçüközcan 174, Dursun Çakır, 160, Nazmi Çiloğlu 128, Burhan Özdemir 122, İlyas Keskin 120, Metin Yerlikaya 111 oy aldı.

21 Mart 2011- MHP'de Milletvekilliği için 3 isim resmi başvurularını yaptı. Ömer Küçük, İsa Yıldırım ve Aydın Koç bugün yaptıkları resmi başvuruların ardından düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

NİSAN

11 Nisan 2011- Cumhuriyet Halk Partisi'nde adayların ön seçimde çıkan sıralaması değişmedi. Selçuk Yanmaz birinci sırada Basri Karslıoğlu ikinci sırada, İlknur Başak Tütüncü üçüncü sıradan aday oldu.

12 Nisan 2011- AK Parti Düzce Milletvekili adayları İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı.

12 Nisan 2011- AK Parti birinci sıra Düzce Milletvekili adayı İbrahim Korkmaz, aday olduktan sonra yaptığı ilk açıklama da, “Birlik ve beraberlik içinde Düzce'nin ezberini bozacağız.” Derken, ikinci sıra Düzce Milletvekili adayı Fevai Arslan, Teşkilat olarak elimizden gelen mücadeleyi göstererek yine Düzce'de 3-0 yapacağız.” dedi.

15 Nisan 2011- Düzce Üniversitesi'nde rektör seçimi bugün yapıldı. Üniversite hastanesi Başhekimi Bünyamin Dikici 96 oyla birinci çıkarken Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 55 oy alarak ikinci sırada kaldı.

17 Nisan 2011- Düzce'de iş yerlerinin bulunduğu Spor Sokak'ta, 4 binanın en üst katları ve çatılarında yangın çıktı. Yangın, çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2, 5 saat süren çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürülürken, 10 işyeri tamamen yandı.

27 Nisan 2011- MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin seçim bürosunun açılışını yapmak için Düzce’ye geldi. Düzceli halka seslenen Bahçeli, sorunların çözümü için bu seçimlerin bir fırsat olduğunun altını çizerek vatandaşlara seçime önem verilmesini konusunda çağrıda bulundu.

MAYIS

7 Mayıs 2011- 12 Haziranda yapılacak seçim gezileri kapsamında helikopter ile Yığılca'ya gelen Başbakan Erdoğan buradaki mitinginin ardından yine Helikopter ile Düzce'ye geldi. Yığılca’ya gelen Başbakan Erdoğan halka seslenerek “yolunuz bitecek.” Sözünü verdi. 44 yıl sonra İlk kez bu kadar yakından bir başbakan gören Yığılca Halkı, Başbakan Erdoğan'ın Yığılca için verdiği sözü tutacağından son derece emin olduklarını dile getirdi.

7 Mayıs 2011- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Yığılca İlçesinde mikrofonlarımıza yaptığı özel açıklamada Düzce'de halen eğitim ve öğretime devam eden prefabrik okulların önümüzdeki dönem tamamen kaldırılacağını ve yerine yenilerinin yapılacağı sözünü verdi.

8 Mayıs 2011- Düzce B Tipi Kapalı Cezaevi'nde 17 yaşındaki bir mahkum intihar etti. Yaşanan intiharın ardından iddiaya göre diğer mahkûmlar arasında arbede yaşandı. Çıkan arbede de bir infaz koruma memuru yaralanırken, polis ve jandarma cezaevinin etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

9 Mayıs 2011-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 14 üniversitenin rektörünün atamasını yaptı. Ataması yapılan rektörlerin arasında Düzce Üniversitesi de bulunuyor. Buna göre mevcut Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, yeniden Düzce Üniversitesi rektörü oldu.

9 Mayıs 2011- Düzceli Albay Kazım Çillioğlu'nun 'intihar etti' denerek kapatılan dosyasının üzerindeki sır perdesini aralayacak bir gelişme yaşandı. 17 yıl önce hazırlanan raporları incelemeye alan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı, 'Adli Muayene Raporu'nda Çillioğlu için 'intihar etti denemez' tespiti yaptı.

13 Mayıs 2011-Düzce Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi iki kişi Bolu’da D-100 Karayolu’nun Gerede kesiminde kaza yaptı. Meydana gelen kazada Gençlik Meclisi üyelerinden Ahmet Şengül olay yerinde hayatını kaybederken, Serkan Çavuş ise yaralandı.

23 Mayıs 2011- Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç, yaptığı basın açıklamasında Düzce Üniversites rektörlüğü’ne tekrar atanan Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun seçimde kendisine oy vermeyenleri cezalandırma yoluna gittiğini iddia etti.

27 Mayıs 2011-Gölyaka Açma Köyü Merasında  başından vurulmuş halde bir erkek cesedi bulundu. Cesedin aynı köyden 22 yaşındaki Erhan Arı’ya ait olduğu belirlendi.

28 Mayıs 2011- 12 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri 15 gün kala Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim turları kapsamında Düzce’de seçmenlerle buluştu. Konuşmasında yine iktidara yüklenen Bahçeli iktidarın ülkeyi tahrip ettiğini savunarak “Vatandaşın derdini sıkıntısını üstlenen bir iktidarın gelmesi lazım ve biz buna talibiz. ”dedi.

29 Mayıs 2011-DSP Genel Başkanı Masum Türker 12 Haziran seçimleri öncesinde seçim turları kapsamında Düzce’de vatandaşlarla bir araya geldi. Türker, yaptığı açıklamalarda AK Parti’nin yandaşlarını zengin ettiğini, fındığın Düzce’den bitirilmek istendiğini ve Düzce’nin su havzasın olmasından dolayı sıkıntılarının olduğunun vurgusunu yaptı.

HAZİRAN

1 Haziran 2011- Düzce Jandarma Komutanlığı ekipleri iki ay önce Melen çayı kenarında devriye gezdiği esnada suyun kenarında bir insan ayak kemiğine rastladı. Ayak kemiğinin 2008 yılında ailesi tarafından kayıp bildirimi yapılan Necati Doğan'a (53) ait olduğu öğrenildi.

2 Haziran 2011-12 Haziran genel seçimleri öncesi seçim turları kapsamında Düzce’ye gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtpark’ta alanı dolduran vatandaşlara seslendi. Hava yolu ile gelen ve 18 Temmuz Şehir Stadı’na inen Kılıçdaroğlu Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, sözlerine “Allah’ına kurban Düzce” diyerek başladı.

4 Haziran 2011- Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Sakarya Mitingi öncesi Düzce'ye uğradı ve şehir merkezinde seçim otobüsünden halkı selamladı. Kurtulmuş, Düzceli seçmenlerinden destek isteyerek bizi meclise güçlü gönderin dedi.

4 Haziran 2011- Merkeze bağlı Kadıoğlu Köyü’nde çıkan şap tehdidi nedeni ile Kadıoğlu, Esenli ve Çalılık köyleri karantina altına alındı. Köylerde hayvanların ahırlardan çıkarılması bile yasaklandı.

11 Haziran 2011- Yüksek Seçim Kurulu'na AK Parti üçüncü sıra milletvekili adayı Osman Çakırimzalı giden yazı ortalığı karıştırdı. Yazıyı Merkez İlçe Seçim Kurulu'na gönderen YSK kararı Merkez İlçe Seçim Kurulu'na bıraktı. Merkez İlçe Seçim Kurulu AK Parti üçüncü sıra milletvekili adayı Osman Çakır'ı arayarak istifanın durumunu sordu. Osman Çakır durumu hakim karşısında yalanladı ve sahte istifa mektubu bu şekilde ortaya çıkmış oldu.

12 Haziran 2011-12 Haziran Milletvekili seçimlerine Düzce'de yüzde 90 oranında katılım sağlandı. 239 bin 422 seçmenin bulunduğu Düzce'de 217 bin 75 seçmen sandık başına gitti. Seçmenlerin yüzde 66'sı Ak Parti dedi ve Düzce'de üçüncü kez Ak Parti'yi tam kadro meclise gönderdi.

12 Haziran 2011-Partilerin aylardır süren seçim yarışı sona erdi. Düzce'de güçlü adaylarla seçmenin karşısına çıkan CHP ve MHP oy oranını bir önceki seçime göre arttırsa da yükselttiği oran, milletvekili çıkarmaya yetmedi. Muhalefet 2 dönemdir olduğu gibi bu seçimde de meclise milletvekili gönderememenin üzüntüsünü yaşadı.

12 Haziran 2011-MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, telefon bağlantısıyla katıldığı Öncü TV Seçim Özel programında çarpıcı iddialarda bulundu. Seçimden önceki gece AK Parti’nin Ağa Mahallesi’nde para dağıttığını öne süren Danışmaz, “Para dağıttıkları ihbarını alır almaz bölgeye gittik. AK Parti İl Başkanı ve bir grup partili , bizi karşılarında görünce elleri ayaklarına dolandı” dedi.

16 Haziran 2011-Türkiye'nin bir çok ilinde ulaşımı rahatlatan, Düzce'nin ise ilk kez kavuşacağı dalçık için Çoban'da çalışmalar nihayet başladı. 13 Haziran'da yer tesliminin yapılması ile birlikte müteahhit firma ilk kazmayı bugün vurdu.

17 Haziran 2011-D-100 Karayolu Doğanlı kavşağında meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı. Kaza sonrası kavşakta sık sık kaza olduğunu söyleyen vatandaşlar isyan etti ve D-100 Karayolu Ankara istikametini uzun süre trafiğe kapattı.

22 Haziran 2011-Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde domuz bağı ile bağlanarak denize atılan cesedin 54 yaşındaki Haydar Meriç'e ait olduğu belirlendi.

23 Haziran 2011-Akçakoca yolu üzeri Merkez Çavuşlar Mahallesi’nde 10 ay önce kaçarak imam nikahlı bir şekilde evlenen Derya T. İle Yılmaz Ç. Arasında gece saat 02:00 sıralarında tartışma çıktı. Neden çıktığı bilinmeyen tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Yılmaz Ç. İddiaya göre mutfakta bulunan ekmek bıçağını alarak Derya T.’nin sol karın boşluğuna sapladı. Bıçaklanan Derya T. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TEMMUZ

5 Temmuz 2011-İlk etap çalışmalarını İstanbul'da tamamlayan Fenerbahçe, ikinci etap kamp çalışmalarına Kaynaşlı'daki Topuk Yaylası Tesisleri'nde başladı. Günler öncesinden duyurulan görkemli karşılamaya ise Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike soruştuması kapsamında gözaltında olması gölge düşürdü. Düzce Fenerbahçeliler Derneği Yönetimi ve bir grup taraftar tarafından coşkuyla karşılanan teknik heyet ve futbolcularda dikkat çeken bir sessizlik gözlendi.

8 Temmuz 2011-Düzce Ünversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bünyamin Dikici'nin yürütülen bir soruşturma kapsamında geçici olarak görevden alındığı öğrenildi. Telefonla ulaştığımız Dikici, kanuni olarak göreve dönmesi gerektiğini belirtti ve süreci izlediğini ifade etti.

9 Temmuz 2011-Yığılca'nın Ahmetçiler Mahallesinde Fatih ve Ayşe Tuncel çiftinin düğün merasiminde iddiaya göre davetlilere ikram edilen tavuklu pilavdan yaklaşık 120 kişi zehirlendi.

20 Temmuz 2011-Hamidiye Mahallesinde yolun karşısına geçmek isteyen 1988 doğumlu Merve Yüksel’e kamyonet çarptı. Meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Merve Yüksel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

27 Temmuz 2011-Muncurlu Köyü Merkez Mahalle’de 15 yaşındaki E. Y. iddiaya göre, dedesine ait olduğu öğrenilen bulundurma ruhsatlı silahla kendini vurdu. Genç kız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

31 Temmuz 2011- D-655 Karayolu Akçakoca istikametine gitmekte olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında yürüyen ve hemşire olduğu öğrenilen Şengül Gebeş’e çarptı. Gebeş, olay yerinde feci şekilde can verdi.

31 Temmuz 2011- Çamköyü Mahallesinde Melen Çayı'na arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için yüzmeye giden 11 yaşındaki bir çocuk boğularak hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık yarım saat suyun içinde küçük çocuğu aradı.

AĞUSTOS

31 Ağustos 2011-Meclisin açılmasına bir ay gibi kısa bir süre kala Düzce’deki çalışmalar ile ilgili bilgiler aldığımız Düzce Milletvekili Fevai Arslan, önceki milletvekillerinin “hiçbir önerge vermiyorlar” diye eleştirilmesine açıklık getirdi. Arslan, “Bunu hiç kimse bizden beklemesin. Biz kime soru önergesi vereceğiz.” Dedi.

EYLÜL

13 Eylül 2011- Boğaziçi Osmanca Mevkii D-655 karayolunda meydana gelen trafik kazasında İsmail Toramanoğlu isimli bir vatandaş hayatını kaybetti Kazada 1 çocuk 3 kişide yaralandı.

15 Eylül 2011- Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce İl Genel Meclisi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Düzce'nin sorunlarının, ihtiyaçlarının ve gelecek perspektifinin görüşüleceği Kentsel Strateji Çalışma Toplantısı düzenlendi. Ancak toplantı çözüm önerileri ve hedeflerden çok sorunların dile getirilmesiyle geçince bekleneni vermedi.

EKİM

2 Ekim 2011-Hasanlar Köyünde bulunan bir taş ocağında çalışan işçi taş kırma makinesinin içine düşerek feci şekilde can verdi. Olay yerine gelen işçinin yakınları şantiyede bulunan görevlilerle tartıştı. Olayların çıktığı şantiyede Jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı.

2 Ekim 2011-hastane caddesine meydana gelen kazada 2 kişi öldü biri ağır üç kişi yaralandı.Doğum vakti gelen kadını hastaneye yetiştirmeye giden otomobil sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek yıkamacıya girdi.

4 Ekim 2011- Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, dün Kadın Hastalıklarıve Doğum Ana Bilim Dalı öğrencilerinin velileriyle yapılan görüşmeleri ilk kez televizyonumuz için değerlendirdi. Şerifoğlu, hukuki sürecin işlemesi nedeniyle konu hakkında yorum yapmasının suç teşkil ettiğini vurgulayarak, yapılan görüşmeler sonucunda Özdemir için hazırlanan dosyanın Tıp Fakültesi Dekanlığına iletildiğini belirtti.

7 Ekim 2011- Çilimli’ye yapılan törenle doğalgaz verildi. Düzce protokolünün katıldığı törende konuşan Vali Şahin, Çilimli’nin kendisi için önemli olduğuna vurgu yaparken, Milletvekili İbrahim Korkmaz, “Bunu büyütmeye gerek yok. Tabiri caizse yılan hikayesine dönmüştü.” Şeklinde konuştu.

9 Ekim 2011- Köprübaşı Köyü Kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında bir yolcu minibüsü ile otomobilin karıştığı kazada iki kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı. Kaza yeri ana baba günü olurken Jandarma olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı.

12 Ekim 2011-Levent Eroğlu idaresindeki 34 ERG 81 plakalı otomobil D-100 Karayolu üzeri Kervan Kavşağı'nda yoldaki su birikintisine girince aniden kontrolden çıkarak üst geçitin ayaklarına çarptı. Meydana gelen kazada Hikmet Oto Kiralamanın sahibi olduğu öğrenilen sürücü Levent Eroğlu otomobilde sıkışarak ağır yaralanırken yanında bulunan İkiler Oto Kiralamanın sahibi ve AK Parti eski il yönetiminden Halil İbrahim Göçmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.

KASIM

12 Kasım 2011- Düzce depreminin 12. Yıldönümünde depremzedeler yine Anıtparkta toplandı. Depremi unutmayacağız unutturmayacağız şeklinde sloganlar atıldı, pankartlar taşındı.
13 Kasım 2011- İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, 12 KASIM 1999 depreminden sonra Kaynaşlı ile Bolu arasında kalan Elmacık kırığının beklemede olduğunu bu bölgede oluşabilecek 6 şiddetindeki bir depremin Düzce’yi çok etkileyeceğini söyledi. Ercan, depremin çok yakında da olabileceğini belirterek “ Yarın olursa hiç şaşırmam” dedi.

13 Kasım 2011- Düzce eski Belediye Başkanı Kurnaz, Van’a yaptığı ziyaretin ardından, “Tecrübesizdik, yardıma gelenler de öyleydi. Düzce’de dozerleri enkazlara çıkarttık, insanları öldürdük” itirafında bulundu. Kurnaz Habertürk’e yaptığı açıklamada, Van’da enkaz altından 20 ceset çıkarıldığını ancak hiç birine makine ve ekiplerin zarar vermediğini söyledi.

19 Kasım 2011-Her söylediği olay olan AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ilginç söylemlerine devam ediyor. Düzce Üniversitesi’nin açılış töreninde üniversite kelimesinin bizim kültürümüz olmadığını savunan ve Çince atasözüne karşı Türkçe atasözüyle atıfta bulunan Korkmaz bu kez programlarda düzenlenen saygı duruşları hakkında ilginç bir eleştiride bulundu.
30 Kasım 2011- AK Parti merkez ilçe başkanlığı için Ankara'da yapılan mülakatlar sonucunda tek listenin Durmuş Arslan'ın oluşturmasına karar verildi.

ARALIK

1 Aralık 2011- Her ay farklı bir ilde ihracat rakamlarını açıklayan Türkiye İhracatçılar Meclisi, kasım ayı için Düzce’yi seçti. DÜSİAD, konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Düzce protokolü de büyük ilgi gösterdi. Toplantıda yapılan konuşmalarda, Düzce’nin teşvik yasası ile sanayileşmede ileri düzeye geldiği belirtildi.

2 Aralık 2011- Aslen Gümüşovalı olan ancak uzun yıllardır Bursa Orhangazi’de yaşayan Yüksel ailesi, banyoda şofbenden zehirlenen ve kardeşi Gizem'den 3 gün sonra yaşamını yitiren İrem’i de toprağa verdi. MHP Gümüşova İlçe Başkanı Birol Bodur’un yeğeni olan iki talihsiz kardeşten 3 gündür yaşam mücadelesi veren İrem’de hayatını kaybetti. İrem Yüksel’in cenazesine Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu da katıldı.

3 Aralık 2011- Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde 200 Bin TL harcanarak yaptırılan Düzce Belediyesi hizmet binası önündeki süs havuzu dün gece Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın talimatı ile kaldırıldı. Havuzun bulunduğu meydana yakışmadığı gerekçesiyle kaldırıldığı öğrenildi.

 

4 Aralık 2011- Hac dönüşünde Suriye sınırında alıkonulan ve 15 gün süre ile Türkiye’ye dönmesine izin verilmeyen Din görevlisi Cengiz Kıdık, geçirdiği kabus dolu günleri Öncü televizyona anlattı. “ Umudumu kaybettiğim anlar oldu” diyen Kıdık, hücrede tutulduğunu kimi zaman günlerinin aç susuz geçtiğini söyledi.

7 Aralık 2011- Orta Hasarlı bina konusunda Sakarya’dan sonra Düzce’de harekete geçti. Valilik tarafından hazırlanan orta hasarlı binalarla ilgili liste belediyeye verildi. Bundan sonra, daha önce orta hasarlı binalarla ilgili “ yetkimiz yok” açıklaması yapan Belediyeye yetki verilmiş oldu. 30 marta kadar orta hasarlı evlere” iskanınızı alın” tebligatı yapacak olan belediye, bu tarihten sonra hala iskanını almamış binalar için Sakarya’da başlatılan uygulamaya geçecek.

11 Aralık 2011- Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Özdemir hakkkındaki mobbing iddiaları ulusal basında geniş yer buldu. Özdemir tarafından psikolojik baskı gördüklerini savunan bazı öğretim üyesi ve araştırma görevlilerinin de iddialarına yer verilen habere göre, hakkında 16 farklı iddiayla soruşturma açılan İsmail Özdemir 5 hafta önce fakülte tarafından açılan soruşturma sonrasında oy birliğiyle görevden alındı.

19 Aralık 2011- Yaklaşık 2 yıldır devam eden Hatice Arı davasında bugün karar çıktı. Tutuklu bulunan A.M.T. hakkında hakim ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Sanık A.M.T, üç ayrı suçtan ceza yerken, 15 yaşındaki evlatlarının acısını hala içlerinde taşıyan Arı ailesi verilen karardan dolayı adaletin yerini bulduğunu söyledi.

23 Aralık 2011- Sapanca, Hendek, Düzce ölüm üçgeni olarak bilinen ve 15 Ocak 1994 tarihinden sonra büyük hesaplaşmaların yaşandığı bölgede aramalar yapıldı. Eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın, faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında Ankara’dan İstanbul’a getirildi. Çarkın’ın, Düzceli MİT’çi Tarık Ümit’in öldürülüp gömüldüğünü söylediği 4 farklı yerde yapılan aramalarda kanıt bulunamadı. Çarkın, “Buralar ormanlaştırılmış, hatırlayamıyorum” dedi.

24 Aralık 2011- Düzce’de son günlerde özellikle bazı meslek liselerinin önünde peyda olan ve kendilerine çete süsü veren kızlar, öğrencilerin ve velilerin korkulu rüyası haline geldi. Okul önlerinde toplanan sözde kızlar çetesinin, kız öğrencilere falçata ve jiletle saldırıda bulunduğu iddia edilirken, kızları yaralanan ailelerin hastaneden rapor aldığı öğrenildi.

Haber; S. KAŞKIR/ H. İŞCAN