Eğitim-İş Düzce İl Başkanı Zeki Bayram, geride bırakılan 2011-2012 eğitim öğretim değerlendirirken yeni eğitim döneminde uygulamaya konulacak 4+4+4 eğitim sistemi ile yaşanacak sorunlara değindi.
Öğrenci Ve Öğretmen Endişeli
“2011-2012 eğitim-öğretim yılını büyük sorunlarla tamamladık.” Diyen Bayram, 4+4+4 eğitim yasasıyla Öğrenci ve öğretmenlerin 2012-2013 öğretim yılını endişe ile beklediğini savundu.
Bayram, “Cumhuriyet tarihinin eğitim adına en büyük yıkımlarını bu yıl üzülerek yaşadık. Derslik sayılarımız yetersizdi, 4+4+4 eğitim yasasıyla daha da arttı. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz 2012-2013 öğretim yılını endişeyle bekliyor. Öğretmenim değişecek mi? Okulum değişecek mi? Endişeleri öğrenci ve öğretmenleri perişan etmektedir. Düzce merkez okullarında Doğanlı, Hamidiye, Musababa İÖ.’ları gibi deprem hasarlı olarak varlığını sürdüren binalarda eğitim öğretimi sürdürdüğümüz de unutulmamalıdır. Bu okullar için yeni binalar bu yaz döneminde yapılmalıdır. Ayrıca yeni yasanın getireceği derslik açıkları da ivedilikle giderilmeli inşaatlar yaz aylarında bitirilmelidir.”diye konuştu.
Açıklamasında eğitimcilerin sorunlarına da değinen Bayram, Öğretmenlerin yaşam koşullarının, yapılan düzenlemelerle diğer kamu çalışanlarının gerisinde kaldığını savundu.
Karnelerdeki Zayıflar Bakan’a Ait

Bayram, “OECD ülkelerinde öğretmenlerin ortalama çalışma süresi 1652 saat iken, Sayın Bakanın ve Sayın Başbakan’ın en az çalışan ve en çok tatil yapan (!) meslek grubu diyerek aşağıladığı öğretmenlerimiz ortalama 1832 saat ile diğer ülke meslektaşlarından daha fazla çalışmaktadır. Alo 147 hattı uygulaması, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmış ve öğretmene yönelik şiddeti bakan marifeti ile arttırmıştır.“Eşit işe eşit ücret” adıyla çıkardığı 666 sayılı KHK ile daha çok üst düzey yöneticilere ek ödeme verilirken, öğretmen ve diğer eğitim-bilim çalışanları yok sayılmış; kamu çalışanları arasında açıkça ayrımcılık yapılmıştır. Öğretmenlerimizin yaşam koşulları, yapılan bu düzenlemelerle diğer kamu çalışanlarının gerisinde kalmıştır. Kamu çalışanlarına 2012 yılı için yüzde 4+4’lük sadaka zammını layık gören bu hükümetin; cumhuriyetin tasfiye sürecinde, Atatürk’ün yeni nesli emanet ettiği, cumhuriyeti korumakla görevlendirdiği öğretmeni hedef alması tesadüf değildir. Sonuç olarak karnelerdeki bütün zayıflar Sayın Bakan’a aittir.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR