Özlem Yavuz’un sunduğu haftaya bakış programında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan 2012 yılının değerlendirmesini yaptı. Geçtiğimiz yıl yaşanan önemli olaylar hatırlanırken, program arasında belediye başkanları ile telefon bağlantısı kurularak ilçe ve beldelerde yapılanlar yapılamayanlar konuşuldu.
Seçime kadar yetiştirememe korkum var
Programa ilk telefon bağlantısı ile katılan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, beldedeki en büyük sorunun içme suyu olduğunu söyleyerek, seçime kadar bitirememe korkusu yaşadığını belirtti.
Kılıç, “ İçme suyu projesinin yüzde 40’ı tamamlandı. Yüzde 60’ı kaldı. Benim için en büyük kayıp. 1-2 yıllık kayıp. Mahkemeden onay çıkarsa hemen çalışmalara başlayacağız. Seçim dönemine yetişememe korkusu var. Seçimde söz vermiştim. Suyla gelip suyla giden başkan olmayacağım demiştim. Benim dışımda gelişen bir olay. 2013’te tek hedefim alt yapıyı tamamlamak. 2. Dönem belediye başkanlığı yapmam gerektiği kanaatindeyim. Böyle bir hedefim var. Takdir Beyköy halkınındır. Halkımızdan bir dönem daha istiyoruz.” dedi.
Planlarımızı iptal ettiler
Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin de 2012 ‘de bütün planlarını gerçekleştirdiğini söylerken, İlçe nüfusunun artırılması için yapılacak mücavir alan genişlemelerinin İl İdare kurulu engeline takıldığını, bunun da çok sıkıntı yarattığını vurguladı.
Şahin, “ 2012’de bütün planlarımızı gerçekleştirdik. Arı heykelimizi diktik. Yedigöller yolu yapıldı. İmar planı ihalesini yaptık.Ancak çevre planımızı İl İdare Kurulu reddetti. En büyük sıkıntı bu.İl İdare kurulu bizi sıkıntıya soktu. Bu büyük bir yanlışlık. Bu konudan müsterihiz. Köy daha az mahalle daha çok olsun, ilçe genişlesin istedik. Yığılca’nın geleceği ile ilgili bu önemli konuyu AK Parti İl Başkanı Kaşıkoğlu ile de görüşmeyi düşünüyorum. Sanırım muhalefet partisi belediyesi olmamızdan kaynaklanıyor.” Dedi.

Şahin sözlerine, Bünyamin Şahin’in belediye başkanı olması önemli değil önemli olan Yığılca’yı cazibe merkezi haline getirmek, tebrik ederiz başkan diyecek haline getirmek. En önemli makam ve mevki sağlıktır.Allah sağlığımı koruduğu müddetçe Yığılca’ya hizmet etmek istiyorum. Bir takım yoğurdum ve sütüm aktır. Elimizden geldiğince her şeyi düzgün yapmaya çalıştık.” Şeklinde devam etti.

Kesinlikle adayım
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak 2012 yılının değerlendirmesini yaparken ise, 2 yıllık proje çalışmalarının uygulandığı bir yıl olduğunu söyledi.
Albayrak, “ Sahil projemiz, Sky Tower turizme kazandırıldı. Terminal inşaatına başlandı. Değişimin yaşandığı farklı bir Akçakoca’nın ilk belirtilerinin verildiği bir yıl oldu.Genelde seçim döneminde planladığımız her şey oluştu.2013’te ilk meyveleri alacağız. Akçakoca önce yaşanabilir bir kent haline gelecek. CHP tekrar aday gösterirse kesinlikle tekrar adayım. Düzce Belediye Başkanlığına aday olma konusunda talepler geliyor ama şimdilik düşünmüyorum. 2019 yılından sonra olabilir. Ben Akçakoca Belediye Başkanlığı için 2. Dönem istiyorum.” Dedi.
Bir tek doğalgaz eksik
Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, 2012’de bütün planları gerçekleştirdiklerini hatta ilave projeler yaptıklarını söylerken, ilçede tek eksiğin doğalgaz olduğunu vurguladı.
Çelik, “ Bir tek doğalgaz yapacağız dedik. Doğal gaz olacak dedik. Ancak bizim ilçemiz karlı gözükmüyor. Bu konuda Başbakana gerekli dosyayı verdik. İlgili kurumlara yazıları yazdık. Yapmayacağız demiyorlar.” İfadelerini kullandı.
2013 toparlanma yılı olacak
Kaynaşlı’nın 2012’de önemli mesafeler aldığını vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Korkmaz ise, 2013’ün toparlama yılı olacağını belirtti.
Korkmaz, “ En önemli projemiz TOKİ’yi hayata geçirdik. Projelerde büyük ölçüde başarı sağladık. 2013 4 yıllık yaptıklarımızın hasat yılı, toparlanma yılı olacak.” Dedi.

 

Haber; H. İŞCAN