Vatandaş, yeni yılda 2016 yılından kalan yarım işlerin tamamlandığı bir yıl değil, "Yeni İşlerin" icraata geçirildiği bir yıl olarak anılmasını bekliyor. İşin özü Düzceli, yeni yılda “yarım iş ve icraatların değil, yeni projelerin icraata konulduğu hüznün değil huzurun ön plana çıktığı bir yıl olmasını” bekliyor.
Düzceli 2017 yılına "merhaba" derken, 2016 yılından arta kalan iş ve icraatların artık tamamlanmasını ve yeni projelerin uygulamaya konulmasını bekliyor. 1 Kasım 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)'nin Düzce'de elde ettiği yüzde 70,8'lik rekor sonucun 2016 yılında Düzce Milletvekilimiz Dr. Faruk Özlü’nün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak atanmasıyla elde ettiğimiz moral ve motivasyonun yeni yılda hizmete dönüşüm yılı olarak taçlandırıldığı bir yılın başlangıcı olmasını ve rekor hizmetlere dönüşmesi bekleniyor.

YARIM İŞLERİ KONUŞMAYALIM  
Düzce'de yerel ve genel anlamda yarım bekleyen iş ve icraatların artık konuşulması dahi halkı çileden çıkarıyor. 1995 yılında temeli atılan 6 bin 745, 32 metrekare kapalı alana sahip 415 kişilik büyük salonu, 136 kişilik küçük salon, sergi salonu, atölyeler ve büroların bulunduğu Kültür Merkezi inşaatının yarım kalan bölümlerini artık konuşmak ve tartışmak istemiyoruz.  

TERMİNAL ve OSB OTOBAN’I ÖZLÜYOR
Düzce’nin estetiği ve vitrini mahiyetini taşıyan Terminalin açılması 2016 yılının sevindirici en önemli projelerinden biri olarak algılanırken, Düzce Terminali ve OSB’nin bir an evvel otobana bağlanması da 2017 yılında tamamlanmasını beklediğimiz en önemli icraatların başında yer alıyor. Yarım bekleyen Terminal ve Kültür Merkezi’nin tamamlanmasında Bakan Özlü’nün etkisinin büyük olduğu bilinirken, terminal ve OSB’nin de otobana bağlanması için Bakan Özlü’nün ciddi katkı sağlaması bekleniyor. 2017 yılının ardından bir daha Otoban bağlantısı ve OSB yolunu konuşmak istemiyoruz.

BAKAN VEKİL DAYANIŞMASI
Yarım iş ve icraatların tamamlanmasında 2016 yılında bakan Özlü’nün başı çekerek vekillerle dayanışma örneği sergilemesi bazı sıkıntıların aşılmasını sağlarken 2017’de de yeni icraatların uygulamaya konulmasında ilimiz Valisi ve Belediye Başkanları başta olmak üzere bürokratlarımızla birlikte bir dayanışma örneği sergilenerek sorunların çözümü yoluna gidilmesi özlemle beklenen bir sonuç olarak açıklanabilir.

ÇÖP ve HAVA KİRLİLİĞİ SORUN OLMAMALI
Düzce bu çağda birçok ilin çözüme kavuşturduğu, enerjiye dönüştürdüğü Katı Atık Sorununu konuşmamalı. Halkı dinlemeye yönelik istişare mekanizması tekrar işler hale getirilmeli. Çöpün değer olduğu bir çağda yeni yılda Düzce’de artık çöp, sorun olmaktan çıkarılmalı. Yıllardır sorun olan İSKİ-Düzce kavgası “Düzce İstanbul’suz, İstanbul’da Düzce’siz olamayacağına göre,  Türkiye’de “İSKİ-DÜZCE dayanışması” olarak tarihteki yerini almalı. İSKİ’de suyunu aldığı Düzce’ye bir kapı açmalı Düzceliyi rahatlatıcı bir formül üretmeli. Düzce’de Bakan Vali Belediye Başkanları, STK ve Meslek örgütleri Medya dayanışmasının ilin gelişiminde etkisinin büyük olduğu bilinci kazandırılmalı. Böyle bir birliğin halktan da büyük ilgi ve destek göreceği unutulmamalı.

SAĞLIKTA PİLOT İL DÜZCE…
Düzce’ye yapımı ve tamamlanması sorun olmaktan çıkmayan ancak küçük rötuşlarla hayata geçirilmesi beklenen Atatürk Devlet Hastanesi artık tam teşekküllü hale getirilmeli. Ameliyathane, servis ve poliklinik eksiklerini artık yeni yılda konuşmamalıyız. Acil servis ihtiyacı aşılmalı ve Muncurlu’da bulunan Hastane en iyi şekilde değerlendirilmeli. Kadın Doğum, Çocuk, Kanser Araştırma veya Verem Savaş Hastanesi konumu ihtiyaca binaen ele alınmalı. Düzce Üniversitesi (DÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi ‘de ihtiyacı giderilen bir hastane olarak bölgede aranan ve ilgi gösterilen bir sağlık merkezi haline getirilmeli.

OYUNCAK OSB ve DİĞER OSB’LER
Bakan Özlü’nün büyük önem verdiği ve Oyuncak OSB olarak da bilinen sanayinin sadece plastikle değil, Düzce’nin  özdeşleştiği ahşap sanayi ve ahşap oyuncak sektörünü de içine alacak şekilde ciddi bir yatırım ağıyla donatılarak değerlendirilmesinin Düzce’nin sadece Türkiye’de değil dünyada da marka olmasında etkin olacağı bir ortama dönüştürülmesi özlemiyle yeni yılda yeni bir yükseliş kapısı olması sabırla beklenen icraatlar arasında başı çekiyor.

“BAKAN ÖZLÜ” UNUTULMAYACAK
Zaman zaman kamuoyunda danışmanlar konusunda spekülasyon yapılmışsa da Düzce Üniversitesi’ne kazandırdığı Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kurulması 2016’da en fazla ilgi uyandıran ve takdir toplayan bir icraat olarak tarihteki yerini aldı. Yeni yılda da Bakan Özlü’nün ilimizin gelişimi ile ilgili icraatlarda söz sahibi olması ümit ediliyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir'le birlikte "otoban bağlantısı" konusunda Karayolları ve yetkili bakanlarla ciddi girişimde bulunmasının bu engeli aşmada etkili olduğu biliniyor. OSB’nin terminalle birlikte Otoban bağlantısının tamamlanması halinde seçilmişlerin ortak hareket etmesi halinde birçok işin üstesinden gelineceğinin kanıtlandığı bir icraat olarak anımsanacak. Dile getirdiğimiz bazı yarım iş ve icraatları Düzceli artık ne duymak ne de konuşmak istemiyor. Düzceli yeni yılda "YENİ İŞ VE İCRAATLAR"ın eyleme geçirileceği günleri özlemle bekliyor.