Düzce İl Genel Meclisi Şubat ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan oturumda 7 gündem maddesi görüşüldü.



Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Çiğdem Günal, Suriye’de şehit olan askerlerimize ve Elazığ ile Malatya’da meydana gelen depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi.



Toplantıda, Şubat ayı 1 inci birleşiminde gündemdeki maddeler görüşüldü. Valilikten gelen teklifler görüşülerek ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi.
 


Toplantı sonra Öncü Haber ekibine özel açıklamalarda bulunan Başkan Günal, 2020 yılında İl Özel İdaresi’nin yapacağı yatırımlar hakkında bilgi verdi.
 


“550 bin liralık bir yatırımımız var”
2020 yılının bütçesinin 88 Milyon TL olduğunu hatırlatan Başkan Günal şöyle konuştu: “Özel idare olarak yapılacak yatırımlardan bilgi vereyim. 2020 bütçesini sizde takip ediyorsunuz 88 milyon olarak belirledik meclis üyesi arkadaşlarımızla. İdaremizin genel giderleri var yatırım olarak ne kadar bir yatırım olacak onları söyleyelim. 2020 yılında su ile ilgili 550 bin liralık bir yatırımımız var. Ulaşım yol gibi faaliyetler için 3 Milyon 920 bin liralık bir yatırımımız var. Milli eğitim ile ilgili 14 milyona yakın bir yatırım yapılacak. İlçelerimize zaten aktarılan bir miktar var. İlçemizdeki yerel meclis üyelerimiz, oradaki özel idare müdürümüz ve kaymakamlarımız ile birlikte hep beraber ortak acili yeti olan yerlerimize göre hep beraber karar alarak dağıtım işlemi gerçekleştiriyoruz. Düzce’de de aynı şekilde. Yatırımların yapılacağı yerler şuan için netlik kazanmadı şurası burası dersek yanlış olur. Yol ile ilgili meclisteki arkadaşlarımızla birebir gezerek değerlendireceğiz.”
 


“Hazırlıklarımız tamam”
Beklenen yoğun kar yağışına karşı hazırlıklı olduklarını belirten Günal şunları söyledi: “Beklenen kar yağışına karşı tüm hazırlıklarımız tamam. Bu süreçte çok fazla kar yağmadı ama dağ köylerimizde kar yağışı oldu. Akşam saatlerinden sabah saat en geç 11e kadar yolları açtık. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Özel İdare olarak Bolu Dağı bölgesinde de yardım çalışması yapıyoruz ama orada da yoğun bir kar yağısı yaşanmadı yardıma ihtiyaç duyulmadı.”
 


“Sel felaketinden dolayı orada bir asfalt çalışması yapacağız”
İl Özel İdaresi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Çiğdem Günal şunları belirtti: “Geçen yapılan toplantıda iller bankasından bir öteleme talebimiz olmuştu bunun bize mali getirisi oldu. Bununla ilgili iller bankası ile bir görüşme yaptık. Bunu haricinde kredilerimiz vardı. Bu kredilerin faizleri yüksekti bunlar ile ilgili bir talebimiz oldu.  Cumayeri ilçemizdeki barajın son durumun ne olacağı ile ilgili bir destek istedik. Sel felaketinden dolayı orada bir asfalt çalışması yapacağız. Baraj açılırsa bu yol sular altında kalacak. Zaman zarfı uzun ise oradaki vatandaşlarımızı mağdur etmememiz lazım. Ekonomik şartlarda malum ortada  farklı bir yere yatırım yapılarak ekonomik davranmak istiyoruz.”


HABER: E.DÜZEN
KAMERE: M.AKTÜRK
REDAKTÖR: S.KARADAĞ
YAYIMLAYAN: A.DURMUŞ