Düzce’nin 2023 Vizyonu ve Doğu Marmara Bölge Planı Hazırlık çalışmalarını değerlendirmek amacıyla Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından “Düzce İli Çalışma Toplantısı” yapıldı. Akçakoca'da düzenlenen toplantıda başta Vali Adnan Yılmaz olmak üzere Belediye başkanları, kaymakamlar, kurum müdürleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, oluşturulan 6 tematik masada Düzce'nin vizyonuna nasıl ulaşılacağı ve stratejilerinin şimdiye kadar nasıl uygulandığını tartıştılar.

Toplantı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut'un toplantı amacını içeren konuşmasıyla başlarken, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek okulu Müdürü Dr. Hakkı Eraslan 2023 Vizyonu adlı sunum gerçekleştirdi.



Düzce’nin geleceği için yoruldunuz

Vali Adnan Yılmaz ise konuşmasında katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, toplantıda şehrin dinamiklerinin nasıl oluşturulması gerektiğinin üzerinde durulacağını belirtti.

Vali Yılmaz, “Bugün gerçekleştireceğimiz geniş katılımlı çalıştay farklı kesimler için teşvik edici ve Düzce'nin yerel dinamikleri için yönlendirici bir çalışma olacak. Bu çalıştay ile şehrin kendi farklılıkları ve 2023 kalkınma vizyonunun şehrin kanaat önderleri ve uzmanları ile paylaşılması amaçlanmıştır. İnsanların kendilerini garip ve mahsun hissetmeyeceği bir il oluşturmak bizim vizyonumuz olmalıdır. Genç ve dinamik il Düzcemiz’de dezavantajlı gurupların iyi ki bu memlekette yaşıyorum diyebildiği, özellikle yatırımcıların faaliyetlerinden emin olduğu bir ortamın sağlanması temel kaygımız olmalıdır. Düzce’nin geleceği için yoruldunuz ve bu mekanı doldurdunuz. Hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar Düzce için belirlenen kültür ve turizm, bilim ve sanayi, teknoloji, tarım ve ticaret, çevre, kentsel dönüşüm, eğitim, spor, sağlık gibi temel konuları değerlendirilerek uygulanması gereken faaliyetler nelerdir, uygulanmayı gerçekleştirecek kurumlar, ve faaliyetlerin hangi zaman aralığında yapılması gerektiğini tartıştı. Katılımcılara ayrıca bölgesel gelişme anketi doldurularak Düzce'nin hangi alanda kalkınması gerektiği soruldu.

Haber: S. KAŞKIR