Düzce İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantıları'nda bir kısmı yurda dönüştürülerek atıllıktan kurtarılan ancak boş olanlarla ilgili yaşanan sıkıntıların devam ettiği kalıcı işyerleri konusu gündeme geldi.

17 YIL BOYUNCA METRUK KALDI

Bir önceki birleşimde Meclis Başkanlığı'na sunulan Kredi Yurtlar Kurumu'na tahsis edilen yurtların kapasiteleri ve ihale bedellerine ilişkin soru önergesini cevaplandırmak üzere Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan da meclis toplantısına katıldı. Meclis üyelerine konu hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Tozan, kalıcı işyerlerinin 1999 yılında yaşanan depremler sonrasında yapıldığını anımsatarak, bu binaların kullanılmadığından dolayı 17 yıl boyunca metruk kaldığını belirtti.

1275 ADET İŞYERİNDEN 1050 ADETİ KİRALANDI

Tozan, “Düzce'mizde üniversite öğrencilerimizin barınma problemlerini çözmek, bu binaları metruk vaziyetten kurtarıp kullanışlı hale getirmek amaçlı Valimiz Sayın Ali Fidan ve milletvekillerimizin büyük gayretleri ile öğrenci yurtlarına dönüştürülmüş ve bu amaçla Kredi Yurtlar Kurumu'na kiralanmıştır. İlimizde 1275 adet işyerimiz mevcut olup bunun 1050 adeti kiralanmış 225 adeti de boş durumdadır. 1275 işyerimizin 612 adeti Kredi Yurtlar Kurumu tarafından kiralanmıştır.” dedi.

ESNAF DERTLİ...

Öte yandan sık sık seslerini duyurmaya çalışan ve son olarak geçtiğimiz günlerde yaşadıkları tedirginliği dile getiren Kalıcı Konutlar esnafı, kullanılmayan işyerlerinin alkol ve madde bağımlılarının yuvasına döndüğünü ve bu nedenle dükkan açmaya korkar olduklarını savunarak, soruna çözüm istemişti. Yurda dönüştürülenler gibi boş kalan işyerlerinin de değerlendirilmesi çağrısı yapan esnaf, "Buraları da atıllıktan kurtarın" diye seslenmişti.