Uluslararası düzeyde kutlanan tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı coşkusu Düzce'de de yaşandı. Geçen yıl yapılan yönetmelik değişikliği uyarınca bu yıl  kutlamalar stadyum dışında şenlik havasında yapıldı.

 

 

 

Düzce’de törenler Anıtpark’ta başladı. Anıtpark’taki çelenk törenine protokol üyelerinin tam katılım sağlamadığı görüldü. Geçen yıla oranla törenlere katılan protokol üyelerinin azlığı dikkat çekti.

Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı’nın öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Anıtpark’taki törene yine son günlerde hemen hemen her törende boy gösteren sokak köpekleri damga vurdu.

Belediye bandosunun İstiklal Marşını çaldığı esnada sürüler halinde toplanan köpekler sağa sola koşuşturarak havlamaya başladı. Tören bitimine kadar havlayan köpekler , topluluğun dağılmasının ardından bir süre Belediye bandosunun peşine takıldı.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamalarında, çelenk koyma etkinliğinden sonra protokol ve öğrenciler Belediye önünden Anıt parka kadar bando eşliğinde yürüdü.

Anıt Parkta hazırlanan programda öğrenciler çeşitli gösteriler ve oyunlar sergiledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 93. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti

Yazıcı, “23 Nisan 1920 Türk milletinin iradesini temsil eden, 1. Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk milletinin var olma mücadelesi içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin toplandığı günün ve Türk Milletinin tarihi seyri içinde bir dönüm noktası ve yüce önderimizin çocuklara armağan ettiği Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. Yılını kutluyoruz.” Dedi.

İsmet Paşa Ortaokulu öğrencisi Esra Nur Yıldız, Azmimilli ilkokulu Berkehan Özcan ve Namık Kemal Ortaokulu Nursena Akpınar şiir okudu.

Şükran Öney Anaokulu Öğrencilerinin dans gösterisi sonrasında okullar arası mendil kapmaca oyunu oynandı ve birinci Cumhuriyet Bilgi İlköğretim Okulu oldu.

Mendil kapmaca yarışması, Halk oyunları ve çeşitli yarışmaların ardından yarışmalarda birinci olan okullara madalyaları verildi ve Paraşüt gösterisiyle program sona erdi.