Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yıldönümü kapsamındaki törenler Anıtpark meydanında başladı. Anıtpark’taki törene kurum müdürleri, siyasiler, askeri erkan ve öğrenciler katıldı. Sabah saat 09.00’da başlayan törende Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve Düzce Belediye bandosu eşliğinde okunan istiklal marşının ardından tören son buldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programla sürdü. Programda Vali Ali Fidan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Keskinli, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kurum müdürleri, siyasiler, öğrenciler yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman bir konuşma yaptı. Yurtman konuşmasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95.yılını kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyleyerek günün anlam ve önemi ifade etti. Yurtman, “Atatürk’ün düşüncesiyle çocuklar, milletin geleceğidir. Tarihimizin guru dolu sayfalarının yen nesillerce öğretilmesi ve devletimizin devamını emanet edeceğimiz çocuklar için 23 Nisan’lar önemli birer vesiledir. ”dedi.

Yurtman, bayramın birlik ve beraberliği pekiştirdiğini de vurguladı. Yurtman’ın ardından törene katılan ilk ve ortaokul öğrencileri şiir okudu ve hazırladıkları dans gösterilerini sergiledi. Öğrencilerin gösterileri protokol ve aileler tarafından ilgiyle takip edildi. Aileler çocuklarının gösterilerini cep telefonlarıyla kaydetti.
Kapalı Spor Salonu’ndaki tören gösterilerle son buldu.

CHP’DEN ALTERNATİF TÖREN
Anıtpark Meydanı’nda yapılan çelenk bırakma töreninde Ak Parti İl Yönetimi yer alırken milletvekili adayları törende bulunmadı. Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetimi ve milletvekili adayları ise törende tam kadro yer aldı.
Cumhuriyet Halk Partisi ise kendilerine davet gelmediğini ifade ederek için resmi törende yer almadı. CHP İl Yönetimi geçmiş resmi bayramlarda olduğu gibi alternatif çelenk bırakma töreni düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin düzenlediği törende Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürk Düşünce Derneği ve Eğitim-İş’ temsilcileri de hazır bulundu.

CHP İl Başkanı Müjgan Çakman 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın demokrasinin en öneli simgesi olduğunu dile getirerek TBMM’nin açılışının Türk Ulusunun kendi bağımsızlığını ele aldığı gün olarak ifade etti.

Haber:Y.SEVER