Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

“Çocuklarımız; geleceğin bilim insanları olarak, bilim ve teknoloji dünyasına katkıda bulunacaklar”
Bakan Özlü “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 98. Kuruluş Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını dilekleri ile kutladığını ifade ederek, “23 Nisan 1920, milletimizin ayağına pranga vurulmaya çalışıldığı, cennet vatanımızın dört bir yandan işgal edildiği bir ortamda, milletçe dirilişimizin sembolüdür. 98 yıldır bağımsızlığımızın sembolü olan TBMM, bundan sonra da ilelebet, demokrasimize güç vermeye, bağımsızlığımızın sembolü olmaya devam edecektir. 23 Nisan 1920'de her tarafımızı toplarıyla, tüfekleriyle, askerleriyle saran düşmanlar, bugün de farklı enstrümanlarla aynı hain emellerini gerçekleştirmenin peşindeler. Nasıl ki o gün her türlü imkânsızlığa rağmen o bağımsızlık savaşını kazandıysak, bugün de ayağımıza pranga vurulmaya çalışılmasına izin vermeyeceğiz. 23 Nisan'ın armağan edildiği sevgili çocuklarımız; ülkemizin umudu ve yarınlarımızın garantisidir. Bilimi ve teknolojiyi özümseyerek geleceğe hazırlanan çocuklarımız,  her alanda yüzümüzü ağartmaya devam edeceklerdir. Çocuklarımız; geleceğin bilim insanları olarak, bilim ve teknoloji dünyasına katkıda bulunacaklardır. Bu vesileyle; bu özel günün, ülkemiz, milletimiz ve çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Destansı mücadeleleri ile bizlere bu günü armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

“23 Nisan 1920 çok önemli bir dönüm noktasıdır”
“Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan 1920, aziz milletimizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır.” ifadesini kullanan Vali Dağlı, şu ifadelere yer verdi: “Bu tarihi gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tüm olumsuz şartlara ve zorluklara rağmen, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” anlayışıyla yürütülen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli adımlarından birinin atıldığı gündür. Aziz milletimiz bu anlayışla, millet iradesinin rehberliğinde çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkma hedefiyle başlattığı yürüyüşüne devam etmektedir. Bizlere düşen görev azim ve kararlılıkla, birlik ve beraberlik içerisinde bu kutlu yürüyüşü devam ettirmek, ülkemizi bugün geldiği noktadan daha ilerilere taşımaktır. 23 Nisan, çocuklara armağan edilen tek ve evrensel bayram olması açısından da ayrı bir mana taşımaktadır. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza duyulan güven ve itimadın ifadesidir. Daha özgür, daha aydınlık, daha huzurlu ve daha mutlu bir gelecek idealini  temsilen, bugün aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir. Çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmeleri; ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları, yarınlarımız açısından çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti; yarının büyükleri sevgili çocuklarımızın omuzlarında daha gelişmiş, daha müreffeh, saygı duyulan bir ülke olarak, hür ve bağımsız bir şekilde sonsuza kadar varlığını sürdürecektir. Bu duygularla, tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.”

“Geleceğin büyükleri, yarınlarımızın güvencesi”
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in mesajı şöyle: “Dün olduğu gibi bugün de bizden sonraki nesillere, torunlarımıza, bugünün çocuklarına, gençlerine 2023, 2071 hedeflerine ulaşmış, daha iyi bir ülke, sağlam bir miras bırakabilmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu düşüncelerle Milli Mücadele kahramanlarımız ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere birinci meclisimizin tüm üyeleri ile millet, vatan ve istiklal uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Geleceğin büyükleri, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızın ve aziz milletimizin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularla kutluyorum.”



“Çocuklara ve gençliğe verdiği önemi göstermiştir”
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın kutlama mesajında da şu ifadeler yer aldı: “Bu kahraman milletin egemenliğine bir daha zarar gelmemesi için meclisimizin açıldığı 23 Nisan gününü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza armağan ederek çocuklara ve gençliğe verdiği önemi göstermiştir.Düzce Üniversitesi olarak, geleceğin milli iradesini oluşturacak çocuklarımızın vatan ve millet şuuruyla yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurguluyor; tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.”



“23 Nisan dünyaya bırakılan en anlamlı barış mesajıdır”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise mesajında, “Tutsaklığı kabullenmeyen, ulusunun onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ışığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlattı. TBMM'nin kuruluş yıl dönümü olan bugün, aynı zamanda milletçe birlik olarak azimle ve inançla yürünen bir yolda kazanılan zaferin en güzel örneğidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. 23 Nisan dünyaya bırakılan en anlamlı barış mesajıdır. Bugün dahi birbirleriyle kıyasıya bir rekabet içinde olan milletlerin çocukları gelecekte barışı inşa eden nesiller olacaktır. Gelecek ancak bugünün çocuklarının gözlerinden yansıyan ışıkla aydınlanabilir. Çocuklarının hedeflerini yükselten milletlerin geleceği daha parlak olacaktır. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesi amacıyla AK Parti Teşkilatları olarak milletimizin ve bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” ifadelerinde bulundu.