23 Nisan Kutlamaları çerçevesinde kamu idaresinin önemli kurumları bir günlüğüne de olsa çocukların eline geçti. Düzce Valisi Bülent Kılınç’ın makamını Beyköy İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ahmet Yılmaz devraldı.

Vekil öğrenci Ahmet Yılmaz, 23 Nisan hakkındaki duygularını dile getirirken, çocukların geleceğin büyükleri olduğunu gören Atatürk’ün bu bayramı kendilerine armağan ettiğini dile getirde. Gazetecilerin Düzce’nin sorunları ve eksiklikleri ile ilgili sorularını da yanıtlayan küçük Vali Yılmaz, Düzce yeni bir il olduğu için çok eksiği bulunduğunu ama özellikle yollar konusunda sıkıntı bulunduğunu, özellikle bağlantı yolu’nun bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanlığı makamı da ilk kez bir bayanın eline geçti. Sembolik görevi alan Çakırlar İlköğretim öğrencisi Eda Kahraman, başkan yardımcılarına yapılması gereken işler ile ilgili talimatlar verdi. Talimatları dinleyen Başkan Keleş ise ilk kez bir bayanın belediye başkanı olduğunu, ileride bunun sembolik olmaktan çıkarak gerçek olmasını umduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ise İlköğretim öğrencisi Enes Taşkıran ve Eda Şener sırayla teslim aldılar. Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, makamını teslim ettiği öğrencilerin sorularına cevap verdi.  Öğrenciler müdürlüğün seviye tespit sınavlarının kaldırılmasını veya sayısının azaltılmasını istemeleri üzerine konuşan Sezer, okulların eğitim düzeyinin genel olarak nerede olduğunun anlaşılması için yapılması gerektiğini söyledi.