Siyasilerden ilgi yok
Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyeleri bugün mali genel kurul için toplandı. Milletvekillerinin katılmadığı, siyasilerin de ilgi göstermediği genel kurula Vali Adnan Yılmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Başsavcı Ramazan Solmaz ve TESKOMB Başkan Vekili Ömer Gümüş'ün yanı sıra bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Önemli olan görevimizi nasıl yaptığımız
Gençlik Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan genel kurulda açılış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı Ertan Taşlı, “Bugün bizim için önemli bir gün. Bir yıldır yaptığımız çalışmaları ve yapamadıklarımızı sizlere anlatmak için toplandık. Faaliyet raporuyla alakalı çok geniş bir konuşma yapmayı düşünmüyorum, sadece rakamlar bazında sizlerin kooperatifimizin ve esnaflarımızın genel durumu hakkında üyelerimizle alakalı bilgiler takdim edeceğim. Önemli olan bizim görevimizi nasıl yaptığımız. Tabii ki esnafın sıkıntılarıyla birlikte zor günler geçiren arkadaşlarımız var. Kredi anlamında Düzce Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin durumunu bugün değerlendireceksek olursak Allah’a şükürler olsun Türkiye genelindeki önde giden kooperatiflerin arasında yerini yine muhafaza ediyor.” dedi.
Esnafa yardım etmenin mutluluğunu yaşıyoruz
“Esnaf Kredi Kefareti Kooperatifi olarak 11 bin 474 milyon liralık bir krediye imza attık” diyerek konuşmasını sürdüren Taşlı, “Bu kredileri toplam 231 esnafımız kullandı. Düzce’de bireysel gerçek üyeliklerle, üyelik sistemiyle çalışan 2 bin 944 üyeye sahip kuruluz. Önümüzdeki haftalarda daha ucuz faiz oranlarıyla inşallah daha uygun masraflarla sizlerin imkanına sunacağımızın çalışmalarına devam ediyoruz. Bize başvuran üyelerin tamamına kredi verdik dememiz yanlış olur, kredi kullandırmanın belli bir kriteri var. 7. yılımızı bitirdik bu dönemin sonunda 52,5 trilyon lira Düzce Esnaf Sanatkarına kredi kullandırmış bir kurum oldu, esnaflarımıza yardım etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var
Taşlı'nın ardından konuşan Vali Adnan Yılmaz, Düzce'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Yılmaz, “Bu tabloda Düzce’nin özü ve özeti var. Kooperatifimiz de bu güzellikte adeta bir köprü. Her daim derim ki bizim Düzce olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birlik ve beraberlik içinde olursak Düzce’miz çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkar. 2023’e giden yolda kazanır, başarır. Amaç ve hedeflerimize Türkiye’miz ulaşırken biz de ulaşırız. Onun için sizlerle beraber güç birliği yapıyoruz. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'nın toplantısında 5 il üye. Bölgesel kalkınmayla ilgili bütçesi olan ve esnafı da destekleyen bir kurum. 2013 yılında esnafımızın da hizmet içi eğitime MARKA desteğini de alacağız.” şeklinde konuştu.
Sağduyulu olmaya teşvik ederler
Belediye Başkanı İsmail Bayram ise, esnafların yaşadıkları şehirlerde bazı sorumlulukları olduğunu belirtti. Bayram, “Esnaflar çoğu zaman yeni iş yerleri açmak, büyütmek ve yeni tezgahlar açmak için kredi kullanıyor. Bunun dışında esnafların şehirlerde bazı sorumlulukları var. Esnaflar fikirlerini ortaya koyar. Şehirde yapılanları görürler ve buna göre hareket ederler. Şehirlerde sağduyulu olmaya teşvik ederler” şeklinde konuştu.
Ömer Gümüş: Büyük bir atılım yapılacak
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkan Vekili Ömer Gümüş, birliğin büyük bir atılım yapmaya hazırlandığını açıkladı. Gümüş, “Teşkilatımız bundan 60 sene evvel kurulmuştur. TESKOMB büyük bir atılım yapmaktadır. Dünyamız artık bilgisayar çağında. Biz de bünyemize uygun olarak yazılım yaptırdık. Ankara'da merkez birliğinde yetkililer baktığı zaman tüm kooperatiflerimizin ne yaptığını, o gün ne işlem gördüğünü görebilecek. Geçen sene kredi faizlerimiz düşüktü. Çalışmalar yapıyoruz, biraz daha düşürmenin çarelerini araştırıyoruz.” dedi.
Gümüş'ün konuşmasının ardından söz alan Düzce TSO Başkanı Metin Büyük ile DESOB Başkanı Kayıkçı da konuşmalarına teşekkürle başlarken Büyük, mart ayında yapılacak TSO seçimlerine aday olmayacağını bir kez daha yineledi. Konuşmaların ardından genel kurul gündemine geçildi.

Haber: C. ÜSTÜNER