Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün, Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım her yıl öğretmenler günü olarak kutlanıyor.

24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında Düzce'de de programlar düzenlenecek. Programların ilki sabah saat 09.30 da Anıtpark'da başlayacak. Törenlere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda devam edilecek. Vali Bülent Kılınç'ında katılacağı törenler de İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ile, en genç öğretmen ve emekli öğretmenler adına konuşmalar yapılacak. Ödül töreninin ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verilecek. Öğretmenler günü kapsamında Gençlik Merkezi salonunda, Öğretmenlerden oluşan Milli Eğitim Müdürlüğü Oda orkestrasının hazırlamış olduğu müzik şöleni yapılacak. Şölen saat 19.00 da başlayacak.

24 Kasım Öğretmen Günü kutlamaları nedeniyle, Düzce Belediyesi tarafından öğretmenlere yemek verilecek. Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Düzce'de görev yapan 1500 öğretmene verilecek olan yemek için, öğretmenlere davetiyeleri gönderildi.