Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilk kez 'Halkla Buluşma' Toplantısı düzenledi. Düzce Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan vatandaşlar sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Başkan Keleş'in birim müdürleri ile birlikte sorunlara kulak verdiği halkla buluşmasında altyapı sorunlarından sosyal ve kültürel konulara, çocuklarına iş aramaya gelen anne-babalardan imar çalışmalarına kadar pek çok konu gündeme geldi.

BİR DAHAKİ TOPLANTIMIZ KÜLTÜR MERKEZİ'MİZDE OLACAK”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, günler öncesinden duyurusu yapılan halk toplantısına başlamadan önce yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İlk kez bir halk günü tertip ettik. 2 buçuk yıl sonra ilk defa yapılmasının sebebi de öncelikle bir şeyleri halletmemiz gerekiyordu. Buraya ne yaptığımızı anlatmak için değil, sizleri dinlemek için çağırdık. Bir dahaki toplantımız Kültür Merkezi'mizde olacak. İnteraktif bir görüşme yapacağız. İnanıyorum ki faydalı olacak.”


YÜZÜM İYİYE DÖNÜK”

Keleş ayrıca toplantının düzeyli ve saygı çerçevesinde geçmesinin önemini belirtirken toplantıdan çok şey beklediğini söyledi. Eksikliklerinin olduğunu ve herkese dokunamamış olabileceğini söyleyen Keleş, yüzünün iyiye dönük olduğunu belirtti. Toplantı öncesi Düzceliler'e şahsi numarasını da veren Keleş, ardından halkın sorunlarını dinledi.

ALT YAPI VE YOL SORUNLARI SÜRÜYOR

Alt yapı sorunlarının oldukça yoğun bir şekilde konuşulduğu halk buluşmasında vatandaşların en çok yakındığı konu doğalgaz ve yol sorunuydu. Başkan Keleş konuyla ilgili, Düzce’de doğalgaz yatırımlarının yüzde 93 oranında tamamlandığını ve yüzde 100’e çıkarmak için de çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yol sorunları için ise “Kısa zamanda halledeceğiz.” açıklamasında bulundu.

MUHTAR: TALEPTE BULUNDUK AMA HALA GİDERİLMEDİ

Sinirci Köyü Muhtarı İsa Keskin, otoban yol yapımıyla ilgili daha önce de talepte bulunduklarını ve Başkan Keleş’in mağduriyetlerini gidereceklerini söylediğini ve hala giderilmediğini belirtmesi üzerine Başkan Keleş şunları söyledi: Karayollarının yol yapımı ile ilgili çalışması bulunuyor. Kamulaştırılan yerler ve yol güzergahı ile ilgili olarak Karayolları ile görüşme yapacağız.”

Vatandaşların sorun, öneri ve görüşlerini dinleyen Başkan Keleş, 3 saat süren toplantıda vatandaşlardan gelen tüm taleplerin en geç bir hafta içinde cevaplandırılacağını belirtti ve şahsi telefon numarasından kendisine ulaşabileceklerini söyledi.

ÜNİVERSİTEYE “KÖRÜKLÜ OTOBÜS” TALİMATI

Belediye, Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi üzerinden “Yetersizlik yok” açıklamasında bulunsa da toplantıya katılan üniversiteliler, ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları bizzat Başkan Keleş'e iletti ve taleplerini dile getirdi. Keleş konudan haberdar olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Özellikle üniversitenin açılması ile birlikte yeni bir ulaşım planı yapıldı. Ancak sorunun kesin çözümü için kapasiteyi dikkate alarak, körüklü otobüsleri öğrenci yurtları ile üniversite arasındaki hatta koyacağız.” Keleş ayrıca Ulaştırma Müdürü’ne üniversiteye körüklü otobüslerin tahsis edilmesi konusunda talimat verdi.



HER 3 AYDA 1 TEKRARLAYACAĞIZ”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, son olarak toplantının nasıl geçtiğine dair değerlendirmelerde bulundu. 2.5 sene sonra ilk kez halka açık bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Keleş, şu ifadeleri kullandı: “Güzel bir katılım oldu. Bu uygulama her 3 ayda 1 tekrarlayacağız. Burada alınan notları da hassasiyetle takip edeceğim. Vatandaşlara özellikle cep telefonu numaramı da verdim. Vaat edilenler eğer yerine getirilmezse o telefondan vatandaşlar bildirirse test etmiş olacağız.”