Şubat ayında yapılan İl Genel Meclisinin 5. Toplantısında merkeze bağlı Gökçe Köyü 10 numaralı parselin imar projesi planının oylanması talebi bugün yapılan birleşimde görüşüldü. Komisyonun yaptığı inceleme ve araştırma sonucunda imar planı gerekçe raporunda, “ mevcut binaların bina ömürlerini doldurana kadar mevcut halleri ile ruhsatlandırılması, binalar ekonomik ömrünü tamamladıktan sonra yıkılıp yenisi yapılması durumunda çekme mesafelerine bağlı kalınarak yapılaşmaya gidileceği teklif edilmiştir” denilirken, İmar ve Bayındırlık Komisyon raporu 2 meclis üyesinin ret ve bir meclis üyesinin çekimser oy kullandığı rapor oy çokluğu ile kabul edildi.
İsteyen mahkemeye gidebilir
İGM Üyesi Ayhan Hacıislamoğlu, meclise sunulan rapordaki imar planına ait parselde kaçak bina olduğunu ve İGM üyelerinin bu binaya hüviyet kazandırdığını iddia etti.
Hacıislamoğlu, “Önceden yapıldığı söylenen yer aslında bir kısmı önceden yapılmış, şuanda kaçak olarak yapılan bir bina. Binanın kaçak olarak yapıldığını bildiğimiz için olumsuz oy kullandık. Bu binaya 26 milyar ceza kesilmişti, biz bir şey söylersek yanlış anlaşılır. Meclis kabul etti kaçak yapı olduğu için meclise geldi, şuanda resmi bir hüviyet kazandı fakat bununla ilgili mahkemeler açık isteyen bununla ilgili mahkemeye gidebilir. “ dedi.

Haber: S. YANAR