Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Diğer çalışmaların yanı sıra ramazanda özellikle gıda denetimlerine hız veren Zabıta Müdürlüğü ekipleri ramazan öncesi başladıkları denetimlere devam ediyor. Ramazan öncesi başlayan denetimlere göre 268 iş yeri denetlendi.

Yapılan bu iş yeri denetimlerinin büyük çoğunluğu gıda üzerine oldu. Yapılan denetimlerde gıda üretimi ve satışı yapılan 200 iş yeri incelenirken, tatlı üretimi yapan 9 iş yeri denetlendi. 50 fırın çeşitli kriterlere göre denetlenirken incelemeler sırasında aynı zamanda ruhsat denetimleri de yapıldı.

İncelemeler sırasında söz konusu iş yerlerinin bir kısmında istihdam edilen personelin sağlık karneleri, iş yeri açma ve işletme ruhsatı, işyeri üretim şartları ve donanımları kriterlerine göre tespitler de yapıldı.

Denetlemeler sonucunda 3 iş yerine yasal işlem yapıldığı öğrenildi. Buna göre, yönetmelik gereği eksikliklerin tamamlanması ve düzeltilmesi için iş yerlerine süre verilirken işlemlere ilişkin tutanak ve evrakların da Belediye encuümenine sunulduğu öğrenildi.

Haber; A. N. KAYA