Türk Büro-Sen Düzce Şube Başkanı Temel Kırali, çalışanların ortak talepleri doğrultusunda 27 Şubat 2013 tarihinde iş bırakacaklarını bildirdi.
Kırali yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Son 10 yıldır hükümetin kamu çalışanları üzerindeki olumsuz politikalarına karşı çalışanların ortak talepleri doğrultusunda, sendikamız Türk Büro Sen ve Büro Emekçileri Sendikası arasında yapılan değerlendirmelerimiz (Büro Memur-Sen yöneticileri ile de görüşülmüş eyleme davet edilmiştir) sonucunda Büro hizmet Kolu İşyerlerinde 27 Şubat 2013 Çarşamba günü iş bırakma kararı alınmıştır. TBMM Anayasa Değişikliği Komisyonu ve hükümet yetkililerince sürekli gündemde tutulmaya çalışılan değişiklikle, Anayasanın 128. maddesinin değiştirilerek kamu çalışanlarının iş güvencesinin ortadan kaldırılması isteniyor. Bütün bu olumsuz gelişmelere karşı kimse bizden sabırlı olmamızı isteyemez. Maliye Bakanlığı’nda ve Adalet Bakanlığı’nda ülke genelinde uyarma eylemlerimizi yaptık, siyasi parti gruplarıyla görüştük. Ancak ne fazla mesailerimiz, ne de adliye yol paralarımızın geri ödenmesi konusunda mesafe kaydedemedik.Üretimden gelen hizmet gücümüzü kullanacağız. Yaşanan olumsuzluklar karşısında başta Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Nüfus Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı hizmet birimleri ile Maliye Bakanlığı olmak üzere; hizmet kolumuza bağlı 43 adet kamu kurum ve kuruluşunda; fazla mesailer için, ek ödemelerin emekliliğe sayılması için ve güvencemize el sürdürmemek için üretimden gelen hizmet gücümüzü kullanacağız.” Dedi.
Kırali İş bırakma gerekçelerini şöyle sıraladı:
-Fazla mesai ücretlerini kaldıran anlayışa hayır demek,
-Güvencesiz çalışmaya hayır demek,
-Ücret adaletsizliğinin giderilmesi,
-Özelleştirme ve taşeronlaşmaya son verilmesi,
- 4/B - 4-C uygulamasına son verilmesi,
-Ek ödeme ve her türlü ücretin emekliliğe dahil edilmesi,
-Uluslararası normlarda Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı kullanma,
-Vergide Adalet, Güvenli Gelecek,
-Hükümet ve Bürokrasi tarafından yapılan sendikal ayrımcığa dur demek,
-Kamudaki kadrolaşmaya son verilmesi,
-Kamuda iş yoğunluğu ve personel yetersizliği (vb) gerekçelerle fazla mesai çalışması yapıldığı halde 02 Kasım 2011 tarihinde çıkartılan 666 Sayılı KHK ile 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren kaldırılan fazla mesai ücretlerinin çalışanlara ödenmesi

Haber: H. İŞCAN