Memur –Sen İl temsilcisi Orhan Kılıç, 28 Şubat sürecini değerlendirirken, 8 yıllık kesintisiz eğitime geçiş kanunuyla ustalık çıraklık eğitimine balta vurulduğunu, üniversite sınavlarında meslek liselilere uygulanan katsayı uygulamasıyla meslek liselerinin kalitesi düşürülerek kapanma aşamasına getirildiğini söyledi.

Kılıç, “ İmam Hatip Liselerinin orta kısımları kapatılmış, üniversitelerde başörtülü kızlarımızın eğitim alması engellenmiş, neredeyse tüm vatandaş fişlenmiş, fişleme iş adamlarından seyyar köfteciye kadar uzanarak yeşil sermaye kırmızı sermaye diye ayrıştırılmış bunun sonucu olarak da ülkemiz kaotik bir ortama sürüklenerek tüm ülke açık hava ceza evine çevrilmiştir.” Dedi.

28 Şubat zulümlerini saymakla bitiremeyiz.

Katsayı uygulamasıyla üniversite kapıları yüzlerine kapatılarak kaderleriyle oynanan gençleri unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyleyen Kılıç, o günün figüran sivil toplum kuruluşları olarak nitelendirdiği bazı kurumların bugünkü yöneticilerinin halktan özür dilemesi gerektiğini savundu.

Kılıç, “Bu karanlık askeri vesayet sisteminin uygulanmasına zemin hazırlayan o günün figüran sivil toplum kuruluşlarından olup ve adları beşli çeteye çıkmış olan sivil toplumun yüz karası TOBB, Türk-İş, TİSK, DİSK ve TESK 'in, sivil toplum adına utanç verici davranışlarda bulunarak askeri vesayeti o günlerde desteklemeleri sebebi ile bugünkü yöneticileri halktan ve temsil ettikleri üyelerinden özür dilemelidirler. O günlerde dik duramayan genel kurmay karargahına gidip makamlarını onurlarını satan bürokratları, askeri andıcları dinleyip kalemini satan darbe isteyen yazarları unutmadık ve unutturmayacağız” dedi.

Kılıç ayrıca, “o zor dönemde başbakanlık yapıp, millet düşmanlarının oyununa gelmeden kimsenin burnunu kanatmadan milleti sükunete davet edip selamete çıkaran merhum Necmettin Erbakan ve namlusu millete döndürmüş askeri selamlamam diyecek kadar cesur ve dik duran merhum Muhsin Yazıcıoğlu ‘nu rahmetle ve minnetle anıyorum mekanları cennet olsun” şeklinde konuştu.

Haber; H. İŞCAN