Türkiye'nin büyük bir bölümü deprem kuşağında olduğu için sarsıntılar devam ediyor. Türkiye'de tüm dikkatler olası bir Marmara depremine çevrilmişken küçük çaplıda olsa yurdun dört bir yanından sarsıntı haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak İzmir Çeşme'de Cuma gecesi 20:52'de 4.7 ile başlayan ve 22:34'e kadar 2.9-2.8- 3.4-4.2 ve 3.7 şiddetinde 6 ayrı deprem meydana geldiği, depremlerde can ve mal kaybının yaşanmadığı bildiri.
Türkiye Müyük Millet Meclisi Deprem Araştırma Komisyonu tarafından Batıkaradeniz ve Marmara bölgelerindeki illerde Türkiye'nin depremselliği ve zarar azaltma çalışmaları kapsamında, deprem riskinin araştırılarak deprem yönetiminde alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyon hafta içinde Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli illerinde çalışmalarda bulundular. Komisyon Başkanı İstanbul Milletvekili İdris Gülice bu çalışmalarla depremin röntgenini çekmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sonucunda hazırlayacağımız raporları meclise sunup alınması gereken önemler hakkında geniş bilgiler verilecek dedi.
Güllice'nin altını çizdiği en önemli noktalardan bir tanesi ise öncelikle vatandaşlar yapılarını deprem gerçeğini göz önünde bulundurarak yapmalılar ve yapı denetimi mevzuatı şu anda ihtiyaca cevap vermiyor. Değişmesini talep edeceğiz insanı deprem değil sağlıksız binalar öldürüyor. Bu nedenle önce yapıyı sağlam yapmalıyız dedi.
Olası Marmara depreminin Düzce'yi önemli ölçüde etkileyecenin altını çizen uzmanlar depremin ne zaman ve nasıl geleceği bilinmediği için tedbirin elden bırakılmaması gerekliliğinin altını çiziyorlar.