Yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Düzce'de etkinlikler başladı. Bugün Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğrt. Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu “Cumhuriyet’in Kazanımları” konulu bir konferans verdi.  Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Katılımcılara 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’in, kazandırdığı ilkeler tanıtıldı.

Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ilk olarak Cumhuriyet’in kurulduğu tarihle birlikte demokrasinin de gelişinin müjdelendiğini ifade ederek o zamanın yeni Türkiye’sine Cumhuriyet ile birlikte neler kazandırıldığını şu şekilde sıraladı:  Oğuzoğlu, “Bilimin Yol Göstericiliği, Üniversite Reformu, Tam Bağımsızlık, Türk Kadınının Yüceltilmesi, Laik Devlet ve Eğitim Sisteminin Oluşturulması, Gelenekten Çağdaşlığa Yeni Bir Kültür-Sanat Anlayışı, Türk Dil Kurumu’nun Oluşturulması, Türk Tarih Kurumu’nun Oluşturulması, Ulusal Sanayinin Kurulması, Türk Köylüsünün Güçlendirilmesi, Çok Partili Düzene Geçilmesi, Yurtta Barış Dünyada Barış” diyerek Cumhuriyet’in bir özelliğinin de çağdaşlık olduğu vurgusunda bulundu.

Konferans sonrasında Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç tarafından, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu’na teşekkür plaketi verildi. Son olarak konferansa katılan öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.