Doğu Marmara Bölgesi'nde yer alan Kocaeli, Düzce, Yalova, Sakarya ve Bolu illerinde düzenlenen tolantıların amacı, Avrupa Birliği ve Uluslararası Fonlar hakkında bilgilendirme yapmak, Kalkınma Ajansı'nın bu fonlardan beklentileri ve bölgenin fonlardan yararlanma yolları olarak anlatılırken, Düzce'de ikincisi düzenlenecek olan toplantı, Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Vali Bülent Kılınç himayesinde gerçekleştirilecek.

Ajans Yönetim Kurulu Üyesi Belediye Başkanı İsmail Bayram ise toplantıya konuşmacı olarak katılacak. Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan'ın ajansla ilgili sunumundan sonra, ajans personeli ve Kocaeli Valiliği AB İl Koordinatörü Enver Düz, Avrupa Birliği ve Uluslararası Fonlar hakkında sunum gerçekleştirecek.

Bu toplantıyla, bölgesel ve yerel aktörlerin konuyla ilgili bilgiye erişim yollarının açılması ve istişare işlevselliğinin sağlanması ile en üst düzeyde işbirliğinin icra organları arasında artırılması hedefleniyor. Ayrıca, Düzce'de AB ve Uluslararası Fonların maksimum düzeyde kullanılmasını sağlayacak bir yapının oluşturulması temel amaç olarak gösteriliyor.